Mit leshetsz ki ebben a könyvben?

Pénz, drogok, alkohol és aberrációk, na meg a motiváció: miért lesz egy meleg fiú (vagy éppen heteró) eszkort, illetve hogy hogyan válik klienssé a sikeres családapa vagy éppen egy jól menő vállalat igazgatója? A könyv fejezetei ezekre a kérdésekre keresik a választ.

 • 1. Hogyan készült a kötet?

  „Ahogy teltek a napok és Márk egyre többet mesélt a munkájáról – tette ezt bedrogozva vagy éppen részegen –, és egyre inkább foglalkoztatni kezdett a kérdés, hogy vajon mennyit ér a fizetett boldogság. Vajon mit kell tenni a pillanatnyi örömért és mit a kereslet maximalizálásáért. Mit érezhet az, aki a testét másoknak kiszolgáltatja, és vajon mit gondolhat magáról és a világról az, aki a szexért fizet. Valamint a nagy kérdés, hogy ki lehet még a környezetemben exkluzív férfi prosti, aki férfiaknak árulja magát.”

  „Alapos válogatáson estek át leendő alanyaim, pontosan azért, hogy megfelelő körképet kaphassunk, így elkerüljük az azonos történeteket, hiszen bár mindannyian ugyanazt csinálják, mégis teljesen mások a nehézségeik, a fájdalmaik. Nevüket megváltoztattam, ezzel biztosítva azt, hogy a klienseik ne forduljanak el tőlük. Zömében ajánlás útján kerültem kapcsolatba a férfiakkal, míg volt, aki maga jelentkezett, miután megtudta, könyvet írok az exkluzív férfiprostitúció kegyetlen világáról. El akarta mondani a saját történetét, egy olyan történetet, amelyet a könyvemben mesélt el először, hiszen eddig nem volt kinek. Szégyen, félelem a kirekesztéstől, tabu – ki-ki a saját indokai miatt hallgat. Ami azonban szinte mindegyik interjú során megismétlődött: a hetekig tartó beszélgetések alatt megjelentek a félelem, a belátás, a megbánás, a kiszolgáltatottság, vagyis az elmúlt évek fájdalmainak könnyei. A dráma, amely felett amúgy elsiklanak a srácok, mert a végeredmény a fontos: a pénz, amely az erszénybe kerül.”

 • 2. Hogyan lesz a nagyravágyó srácokból luxusprosti?

  Miért lettek eszkortok a könyvben felbukkanó srácok? Hát persze, hogy a pénzért. De persze azért nem volt ennyire egyszerű eljutniuk odáig, hogy árulni kezdjék a testüket, luxus térítésért cserébe. Az elején a kötet főhősei, a három meleg fiú mutatkoznak be. Ők azok, akik a megrázó történeteiket most először mesélték el. A pályakezdés, avagy a kezdeti ügyetlenkedések, a filléres botladozásoktól a gazdagság világáig.

  „A pénz miatt. A nagyon sok pénz miatt akartam.”

  „Chatelgetés közben rám írtak, hogy érdekelne-e külföldi pornós munka. Természetesen azzal hitegettek, hogy ez majd Magyarországról nem lesz kattintható, hiszen a magyarok által ismeretlen ez a szexfilmeket forgalmazó oldal. Mivel tizenötnél most sem nézek ki sokkal idősebbnek – pedig már huszonkét éves vagyok –, a karakterem egyre népszerűbb lett.”

  „Elmondtam neki, hogy én is szeretnék eszkortkodni. Mondott tippeket, hogy milyen árakkal regisztráljam magam. Ezt követően jött az a rengeteg üzenet, csak kapkodtam a levegőt: írt ismert cégvezető, politikus és művész is. Naivan ekkor még azt gondoltam, hogy ezek csak kamu felhasználók. Nem árulok el nagy titkot: nem voltak kamuk. Tényleg ők voltak.”

 • 3. A fizetett boldogság ára

  Az eszkortok a könnyű pénzkereset rabjává válnak, mert - ahogy pszichológus szakértőnk rámutat - a pénztől remélik mások megbecsülését. De mennyit is lehet e könnyűnek látszó munkával keresni?

  „Külföldhöz nagy bátorság és elszántság kell. Ijesztő tud lenni, amikor Dubaiban megjelenik egy sejk hosszú, fehér lepelruhában. Ugyanakkor igényesebb, mint némelyik magyar, aki azt hiszi, hogy az összekuporgatott pénzéért a tulajdona leszel egy órára.”

  „Egyszer egy francia azt mondta, hogy 200 eurót fizet egy órára, ha folyamatosan a mellbimbóját nyalogatom. A meló amúgy maximum huszonöt perc, a többi csak a beszélgetős rizsa.”

  „Aztán a kudarcokat is megfizetik a kliensek, hogy ne maradjanak szégyenben, gondolván, majd a pénz elnyomja az ügyetlenkedést. És valóban elnyomja, hiszen Márkot csak egyvalami érdekli, az, hogy miből veszi a következő luxuscipőjét.”

 • 4. A drog mint feszültségoldó

  Vajon mi lehet kényesebb téma, ha egy eszkorttal beszélget az ember: a drog vagy a szex? Meglepetésre, az interjúalanyok szeme sem rezzent, amikor a drogról, mint kicsit sem elhanyagolható témáról kellett beszélniük. Azt, hogy melyikük, mivel oldja a munkája során rá nehezedő stresszt, őszintén elmesélték.

  „Van olyan visszajáró vendégem, aki, ha elmegyek hozzá hétvégén, elég sokat kokainozik. Nem tagadom, én is szoktam szívni belőle, attól jó kedvem lesz és még jobban is kívánom a szexet. Senki sem erőszakolta még rám a cuccot, szívok én magamtól is szívesen. Korábban, amikor még tizennyolc évesen első alkalommal mentem egy új vendéghez, folyamatosan az járt a fejemben, hogy semmit sem szabad elfogadni, amivel kínálnak, még egy pohár vizet sem, hiszen nincs szükségem egy bedzsinázásra.”

 • 5. A legbetegebb álmaink a valóságban: aberrációk

  Undort kelt, taszít, vagy sajnálatot okoz. Ezekkel a szavakkal lehetne leginkább összefoglalni, mit érezhet az olvasó, amikor az aberrációkról szóló fejezetet elolvassa. A végeredmény persze leginkább a sajnálat. Sajnálat az eszkortok iránt, hogy mi mindent kell bevállalniuk. Sajnálat a megrendelő iránt, hogy mi mindenre van szüksége a kielégüléshez. Ez a fejezet jól tükrözi, mennyire nem érdekli az embereket a másik ember lelke, de azt is, hogy a lelkünket eladhatjuk. És talán itt juthatunk a legközelebb a kérdés megválaszolásához, hogy mennyit is ér igazán a fizetett boldogság. Az alanyok gátlástalanul elmesélték legvadabb és legtorzabb álmaikat, amelyekről csak beteg emberek fantáziálnak. Tabuk ledöntésével pedofilok és aberrált emberek világába tekinthetünk be.

  „A pisiszex olyan, mint a lábfétis, tehát az, hogy valakit levizelj, ugyanolyan hétköznapivá válik lassan, mint hogy nyalja a talpad szex közben. Engem ezek a dolgok egyáltalán nem izgatnak, de ha mást igen, és még extra felárat is fizet érte, hajrá, felőlem csinálja.”

 • 6. Az eszkortkodás veszélyei

  Az eszkortkodás veszélyei beláthatatlanok. Hiszen amellett, hogy pszichésen tejesen megviseli azt, aki ezzel foglalkozik, a család és a barátok is könnyen elfordulhatnak, ha kiderül a nagy igazság. A párkapcsolat szinte lehetetlen. Emellett természetesen a nemi betegségek kockázata is óriási terhet jelent. A fejezetben megszólal Dr. Szlávik János infektológus is.

  „Lehet, hogy maradi vagyok, de mivel tudatosan csinálom, abból élek, hogy mással szexelek, nekem nagyon kellemetlen lenne, és pofám sem lenne ahhoz, hogy valaki otthon várjon, esetleg feltegye a kérdést, milyen napom volt, mi volt a munkában. Miközben pontosan tudja, hogy kurva vagyok.”

 • 7. Melegprostinak lenni heteróként

  Európai szinten is eléggé rossz a helyzet Magyarországon, de nem kell csak a melegek elutasítottságát nézni, előszeretettel közösítenek ki az emberek mindenkit, aki kicsit is más. De egy önmagát heterónak valló embert mi vesz rá arra, hogy pénzért, lehetőségért férfiakkal háljon, ennek jár utána a Heterószemmel fejezet.

  „Fura volt utána. Kínosan nevettem. Érezhettem volna azt is, mintha megerőszakoltak volna, de nagyon zavarban voltam. Az orgazmus nem különbözött attól, mint amikor egy nő elégít ki. Még csak megalázottság-érzésem sem volt. Egyetlen embernek meséltem el eddig mindezt, annak a srácnak, akivel a modellügynökségnél haveri kapcsolatba kerültünk. Azt mondta, egy büdös buzi vagyok, de nevetve, megértően. Meséltem neki azt is, hogy azt hittem, majd az eset után hazamegyek, és sírva állok a zuhany alatt, de nem így lett. Aztán ez még kétszer megtörtént, megkaptam a harmincezreimet, nevettem, majd mentem a dolgomra. Ekkor még csak tizenhét éves voltam.”

 • 8. Az eszkort ügyfelei

  A könyv megírásának legnagyobb kihívása a másik oldal megszólaltatása volt. Három rendszeresen ügyfél mesél szókimondóan arról, miért és hogyan veszik igénybe az eszkortok szolgáltatásait.

  „Nem vagyok pedofil, hogy az unokámnál fiatalabb sráccal – divatos szóval élve – kavartam. Egyszerűen csak visszarepített az eltűnt ifjúságomba. Bár szexuálisan már kihűltem, azért az érintést elvártam. Sokszor bújtunk össze a kanapén. Volt, hogy el is aludtam mellette. Néha zuhanyozni hívtam. Ő ódzkodott attól, hogy egy hetvenéves ember dörgölődzzön hozzá, soha nem is jött izgalomba.”

Nyers őszinteséggel rántja le a leplet Domszky László író a testüket áruba bocsátó férfiak világáról. Veszélyes, erőszakkal és perverzióval teli élet ez – magyar férfi prostik vallanak a rideg valóságról.
Bors 2017.11.08.
Bors 2017.11.08.
Dubajban is kelendőek a magyar férfi prostik
Rántódott is a lepel. Jöttek a prostik. De nem a nők, róluk havonta ír valaki könyvet. Hanem a fiúk. Egy eddig még fel nem tárt világ a maga őszinteségével, de nem trágárságával, a maga gazdagságával és a maga drámájával, hiszen nincsen ebben semmi vidámság.
Life.hu 2017.11.07.
Life.hu 2017.11.07.
Tényfeltáró riportkönyvet írt a Life.hu riportere
Legújabb tabudöntögető kötetében a riporter nyers őszinteséggel mutatja be a férfieszkortok sötét és sokkoló világát.
Lokál 2017.11.09.
Lokál Extra 2017.11.09.
Domszky László: Férfiműszak
Author

A szerzőről

A közgazdaságtant végzett újságíró jelenleg elsősorban az ország egyik legnépszerűbb bulvár hírportáljánál, a Life.hu-nál dolgozik. Emellett egy barátjával közösen vezeti a fiataloknak szóló Mosaic Online hírportált.

Fél évtizeden át tudósított az Eurovíziós Dalversenyek döntőinek külföldi helyszíneiről, de interjúzott már az MTV Europe Music Awards vörös szőnyegén is. Már két alkalommal sikerült újságíróként eljutnia a világ a legnagyobb jótékonysági rendezvényére, amit Elton John és Bill Clinton támogat. Idén a wrocław-i Világjátékokon egyedüli magyar videós riporterként tudósított a hazai sportolóink sikereiről.

A Média a Tehetségekért közönségdíjának birtokosa. Első rövidfilmjét az Egyenlő Bánásmód Hatóság pályázatán a legjobb tíz film közé választották.

Riporterként számtalan témát fel dolgozott, az ország legkeményebb börtönének bemutatásától a krematórium titkainak feltárásáig.

Az összes jelentős hazai bulvárrendezvényen és fesztiválon jelen van, hogy beszámoljon az eseményekről. A magyar celebek mellett olyan világsztárokkal interjúzott, mint Wiz Khalifa, Sean Paul, Jason Derulo, Martin Garrix, Kelly Osbourne, Nico Rosberg és John Newman.

A szakmai tapasztalatait most tényfeltárásban kamatoztatta, olyanokat megszólaltatva, akik másnak nem beszélnének a titkaikról.

Férfiműszak. Melegprostik a megfizetett boldogságról. Ad Librum, 2017. EBOOK BORÍTÓKÉP