Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Expert Books, Személyes Történelem, Storming Brain, Könyv Guru

Miért képesek egyes társadalmak gyors és tartós fejlődésre, és miért képtelenek erre mások? Miért tudta meghódítani a világot a Nyugat a 16–19. században, és miért veszíti el egyre gyorsuló ütemben a gazdasági és a kulturális dominanciáját? Miért és miként fáradt el mentálisan az európai civilizáció?

Ad Librum Kiadó, 2020.

480 oldal 165x235 mm 766 gr. 4490 Ft ISBN 978-615-5758-51-5

Megvásárolható: Könyvesbolt.OnlineBooklineLibriLíra

Körmendy Lajos: A közösség nélküli ember

Mi a fejlődés és a modernitás? Miért képesek egyes társadalmak gyors és tartós fejlődésre, és miért képtelenek erre mások? Miért tudta meghódítani a világot a Nyugat a 16–19. században, és miért veszíti el – egyre gyorsuló ütemben – a gazdasági és a kulturális dominanciáját? Miért és miként fáradt el mentálisan az európai civilizáció? (Aminek következtében fokozatosan lemarad a Távol-Kelettel folytatott sokrétű versenyben, és védtelenné vált az iszlámmal szemben.) Miért atomizálódnak szinte törvényszerűen az európai/nyugati társadalmak?
Ilyen – a kutatókat gyakran évszázadok óta foglalkoztató – alapvető kérdésekre kíván választ adni ez a történelmi tényekkel és adatokkal bőven illusztrált, számos társadalom- és humán tudomány eredményeit felhasználó könyv, amely vizsgálódásának középpontjába az egyén és a közösség viszonyát, az identitást, valamint a modernizáció problémáját állítja.


© 2019 Ad Librum Kft.