publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Útirajz Algériáról, ahol a nagyvárosok eleganciájának visszfénye a Szahara, ami homokból alkot ismeretlen világot. Látnivalók, történelem és kultúra – sok színes fotóval.

Ad Librum Kiadó, 2022.

330 oldal 130x200 mm 376 gr. 3990 Ft ISBN 978-615-6439-00-0

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (2490 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Bánszegi Katalin: Algéria

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

A tiltott gyümölcs zamata tette kívánatossá Algériát azok alatt az évtizedek alatt, amíg a történelmi viharok átvonultak rajta. A ma Algériája azonban mentes mindentől, ami disszonáns. Nagyvárosai a maguk sajátos módján őrzik a múlt emlékeit, megfűszerezve azt a modern kor minden vívmányával. Gyönyörű paloták mutatják be, hogyan élt a beglerbég, a bej és egyéb hatalmasságok, és adnak ízelítőt abból a korból, amikor kalózok szelték a Földközi-tenger vizét, meg amikor Cervantes töltötte itt rabsága idejét.

És van az országban pálmaerdő és oázis, meg lágyan simogat a Szahara homokja, máshol pedig vad sziklák rajzolnak várakat a kék égre. És tetten lehet érni benne évezredek kultúráját a maguk római, bizánci, oszmán emlékeivel. És mivel nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a számtalan UNESCO világörökségi helyszínt karbantartsák, azokra kellőképpen vigyázzanak, az ott talált leleteket jól szervezett múzeumok termeiben mutassák be, így a látogató számára kézzelfoghatóvá válnak azok a városok, paloták, templomok, amelyeket az épen maradt mozaikképek díszítettek sok-sok évszázaddal ezelőtt.

Mindezeket a jól szervezett és tökéletes kiszolgálás koronázza meg, amely kellemessé teszi ezt a szellemiekben is gazdag országot a turista számára, gazdag hagyományaival, színes csempecsodáival, fényes sugárútjaival, ősrégi sikátoraival és barátságos lakóival.

Hír a megjelenésről

Libanon és Szudán után most Algériáról jelenik meg könyve Bánszegi Katalinnak.

A Könyv Guru interjúja a szerzővel

Az emberek élik a maguk hétköznapi életét, és a kedves szóra kedvességgel válaszolnak. A bizalomra pedig bizalommal” – nyugtat meg Bánszegi Katalin mindenkit, aki mostanában Algériába szeretne utazni. Az országról az Ad Librum kiadónál most megjelent útikönyv szerzője az interjúban arról is beszél, hogy min lepődött meg legjobban az észak-afrikai országban, hogyan szedte össze az utazást kisérő sokféle történelmi vagy aktuális információt a könyvéhez, és hogy miért tart két évig egy ilyen kötet összeállítása.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.