publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Expert Books, Személyes Történelem, Storming Brain, Könyv Guru

Egy magyar diáklány kalandjai Kínában.

Ad Librum Kiadó, 2008.

106 oldal 140x200 mm 1990 Ft ISBN 978-963-9888-50-0

Megvásárolható: Könyvesbolt.OnlineBookline

Arany Emmi: Ti, kínaiak

„A változás, az, hogy semmi nem állandó, erre az országra egyértelműen jellemző. Tulajdonképpen ez volt az egyik fő oka, amiért ezt a könyvet megírtam. Szeretném, ha minél többen megismernék az itt élő emberek igazi arcát. A boldogságukat, a könnyeiket, örömüket, bánatukat. Kicsit bepillantanának a mindennapi életükbe, és ezzel közelebb kerülnének ehhez a túlmisztifikált világhoz. Én megszerettem őket. A hibáikkal, rossz tulajdonságaikkal együtt. Mégis, szívemből szólnak ők, az első perctől fogva. Mert adtak nekem valamit, valamit önmagukból, abból a szemléletből, ahogy ők látják a világot. Sok mindenre tanítottak, és remélem én is hagytam magamból valamit az ő számukra.
(...)
Ja, neve is volt az új barátomnak. Idehaza már az óvodában ráragasztották a János (Jancsika) nevet, a későbbiekben is ezt használta, mivel az eredeti, Dong Hong Fang kiejtése és megjegyzése némi nehézséget okozott a magyar pedagógusoknak. Nekem is ez volt az egyszerűbb, még örült is neki, hogy végre valaki ezen a néven szólítja.
Ekkor már több mint egy hete Kínában tartózkodtam, és eddig a napig úgy gondoltam, csendben, szerényen élem le az itteni tíz hónapomat. De Jánosommal való találkozás után egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy most sem kerülhet el a kalandok sora.”


© 2008-2021 Ad Librum Kft.