publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

A hivatásuk révén élet és halál mezsgyéjén mozgó két szerző egymást több síkon inspirálva ír elmúlásról és mindennapi örömökről.

Ad Librum Kiadó, 2014.

228 oldal 140x200 mm 432 gr. 1990 Ft ISBN 978-963-87819-6-3

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

Bárdosi Attila és Reglődi Dóra: Válaszok a válaszokra. Versek 2013-2014

A kötetben szereplő versek, grafikák két tartalmilag teljesen különböző, de érzelmileg hasonló múltú életvonal egy pontban történő kereszteződésének eredménye. Két nem mindennapi hivatás, egy anatómus és egy patológus találkozott egy keskeny ösvényen az élet és a halál mezsgyéjén, ahol mindkettő ugyanazzal a dologgal foglalkozik – bár másként hangzik –, de mégis ugyanarra a kérdésre keresik mindketten a választ: az anatómus „Miért élünk?”, a patológus „Miért halunk meg?”. Ebből kifolyólag látószögünk, egymásba ötvöződve gyakran és néha meglepő formában különbözik a megszokottól, a mindennapitól. Foglalkozásunk következtében értékrendszerünk valószínűleg sok téren eltér az általánostól. Talán érzékenyebben reagálunk olyan dolgokra, amelyek az elmúlással kapcsolatosak, talán jobban odafigyelünk a mindennapi kis örömökre, amik fölött sokan könnyelműen elsiklanak, és azok értéke csak életük egy váratlan, gyakran tragikus időszakában tudatosul bennük ismét. Mégsem gondoljuk azt, hogy a versek hangulatukkal kizárólag azokat az élményeket tükrözik, amelyek bennünket hivatásunk révén, akaratunktól függetlenül naponta érintenek, és a laikusok képzeletében negatív érzelmeket ébresztenek. Talán sikerül verseinkkel ezeket a köztudatban kialakult, torzult képeket más tartalommal, más színekkel újrafesteni, hiszen ez a valóság, hiszen ezek mind hozzánk, emberekhez tartoznak, hiszen mind ezekből vagyunk.

A versek nem két különböző nézőpontot tárnak fel, ellenkezőleg, egymást kiegészítve, egymást több síkon inspirálva összeadódott két élet, amelyeknek végeredménye több lett mint pusztán a kettő összege.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.