publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Boncza Berta, avagy Csinszka családtörténete új szempontok és ismeretek alapján.

Ad Librum Kiadó, 2024.

344 oldal 160x230 mm 4990 Ft ISBN 978-615-6439-25-3

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (3990 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Nagybaczoni Molnár Ferenc: „Sorsom kiktől örököltem?” Boncza Berta (Csinszka) származása, rokonsága és személyisége

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

Boncza Berta személye több mint száz éve foglalkoztatja az irodalomtudomány, a képzőművészet és a publicisztika művelői mellett az irodalomkedvelőket is. A szerző, aki Boncza Berta rokona is egyben, ezért is vállalkozott családtörténetének feldolgozására, egyúttal kísérletet téve személyiségének, cselekedetei mozgatórugóinak megértésére.

Ez a kötet a téma által megkövetelt alaposságú kutatómunkára, adatgyűjtésre és -rendszerezésre támaszkodik. Az új szempontok felvetésének és a korábban még fel nem tárt adatok közlésének köszönhetően a téma egy a korábbiaktól teljesen eltérő, egyedi hangvételben megírt feldolgozásával találkozhat az olvasóközönség. A szerző célja volt az alkotás során a tévhitek, téveszmék eloszlatása, a félrevezető, megtévesztő információk leleplezése, vagyis egy hiteles, sokrétű ismeretanyag átadása.

Jelen kiadás aktualitását a 2024-es év kettős kerek évfordulója adja – ekkor emlékezünk ugyanis Boncza Berta születésének százharmincadik és halálának kilencvenedik évfordulójára.

„Talán a legnagyobb tévedés, amikor Boncza Berta mindennapi halandónak van beállítva” Interjú Nagybaczoni Molnár Ferenccel

Ady Endre és Márffy Ödön felesége és múzsája volt Boncza Berta, mégis keveset tudunk róla és azt is rosszul. Ezeket a tévedéseket igyekezett korrigálni Nagybaczoni Molnár Ferenc, a Csinszkával távoli rokonságban álló szerző új kötetében. A beszélgetésben arról is szó esik, miért nehéz manapság levéltárban kutatni, milyen legendák torzítják a Csinszka-képet, és mit jelent az, hogy Boncza Berta „az angyalokkal volt valami atyafiságban”. A Könyv Guru interjúja


© 2008-2022 Ad Librum Kft.