publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Színes mesekönyv óvodásoknak a víz fontosságáról.

Ad Librum Kiadó, 2017.

40 oldal 165x235 mm 325 gr. 2800 Ft ISBN 978-615-5686-89-4

Megvásárolható: Könyvesbolt.OnlineBooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Garay Zsuzsanna: Esőcsepp utazásai

Olvasson bele! Google Books Könyv Guru ÍzelítőVélemények: Moly

„Az esőcseppek fenn születnek az égen, egy hatalmas felhőpalotában. Annak is a belsejében. Puha fehérség veszi őket körbe. A csecsemő esőcseppek azonban gyorsan fejlődnek. Megszületésük után már egy-két órával vidáman ugrándoznak, hancúroznak. Ha megszomjaznak, finom páralevet isznak, ha megéheznek, ízletes felhőcipót majszolnak. Gyorsan nőnek. És gondtalan életük tele van mókával, meglepetéssel. Ugyanis a felhőkastély, ami lassan úszik a kék égen, nem olyan, mint az emberek által épített házak, várak, kastélyok. A szobák ugyanis nem maradnak ugyanott, hanem folyton vándorolnak, de még a feladatuk is állandóan változik. Az, ami reggel még a konyha volt, délidőre hálószobává alakul át, estére pedig már fürdőszoba lesz. Ezért az esőcsepp gyerekek élete csupa izgalmas kaland. Amikor egyik helyiségből átfutnak a másikba, még nem tudják, hogy mi vár rájuk a következő szobában.

Ennek az az oka, hogy maga a palota is percről percre arrébb mozdul az égen, a szél fújja tovább, az egész épület szüntelenül gomolyog. A legkisebbek ezért a palota közepén cseperednek fel, mert a szélek, ahol a nagyobbak és a felnőttek élnek, sokszor leszakadoznak, amikből eső hull a földre.”

A vidám és varázslatos történetek fontos kérdéseket fogalmaznak meg az ovis korosztálynak. A gyerekek nemcsak a vízről tanulhatnak sokat (milyen halmazállapotok vannak, hogyan zajlik a víz körforgása, mindenkinek szüksége van vízre, ezért fontos, hogy megóvjuk, vigyázzunk rá), hanem az óvodás korúvá-válás során felmerülő félelmek is előjönnek, ezzel lehetőséget ad a könyv a szülőnek, hogy felmérje az ő gyerekét melyik érinti és így közösen megbeszélve feloldja ezeket.

Moly.hu

A könyv adatlapja a Moly.hu-n.

Könyvbemutató és dedikálás

Szeretettel meghívjuk Önöket kiadónknál nemrégiben megjelent Garay Zsuzsanna: Esőcsepp utazásai című könyvének bemutatójára.

Az esemény helyszíne és időpontja:

2017.09.22. 17 óra

Fókusz Könyváruház

(1017 Budapest, Rákóczi út 17.)

A helyszínen Kása Tímea ajánlja a mesekönyvet az érdeklődők figyelmébe.

Olvasson bele!

Élet a felhőpalotában

Biztosan sokszor néztétek már a szoba ablakából, hogyan esik az eső, vagy kapott el benneteket egy nyári zápor a játszótéren. Talán ti is szerettek gumicsizmával belelépni a pocsolyába. De mit tudtok az esőről?


© 2008-2022 Ad Librum Kft.