Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Expert Books, Személyes Történelem, Storming Brain, Könyv Guru

Kutatásmódszertani segédkönyv egészségügyi szakembereknek.

Storming Brain, 2017.

232 oldal 140x200 mm 280 gr. 3500 Ft ISBN 978-615-5686-99-3

Megvásárolható: Könyvesbolt.OnlineBooklineLibriLíra

Ebook: eKönyv.huGoogle Könyvek

Gyuró Monika: Egészség, betegség, diskurzus. Kvalitatív elemzési módszerek az egészségügyi kutatásban

Az egészségügyi szakemberek fontos feladata a kliensekkel folytatott beszélgetés. A diagnózis felállításán túl a terápia megbeszélése, valamint a megelőzésről szóló tájékoztatás is hozzájárul a hatékony gyógyításhoz.
A korszerű, bizonyíték-alapú gyógyításban az egészségügyi szakember-kliens diskurzusok tanulmányozása megkerülhetetlen részét képezik az egészségtudományi kutatásoknak, hiszen a róluk készített részletes, módszeres és mélységi elemzések kiegészítik a statisztikai tényeken alapuló megközelítéseket.
A könyv egészségügyi szakemberek és hallgatók-orvosok, ápolók, szülésznők, gyógytornászok, dietetikusok- számára nyújt áttekintő képet a kvalitatív elemzések fajtáiról, módszereiről és technikáiról, hogy segítséget nyújtson a kutatások megválasztásában, kidolgozásában és publikálásában.
A szerző mind a kézi, mind a számítógépes adatfeldolgozási módszereket példákon keresztül mutatja be, valamint a különböző diskurzus-elemzési módszereket magyar közleményekből vett szemelvények segítségével illusztrálja. A glosszárium jelentős segítséget nyújt a filozófiai és nyelvészeti kifejezések megértésében.
A könyv használható kutatásmódszertani segédkönyvként, de önállóan, egy kurzus részeként is alkalmazható.

Olvasson bele! Google BooksKönyv Guru Ízelítő Vélemények: Moly

Kapcsolódó tartalom

Ízelítő a Könyv Gurun

A Könyv Guru Ízelítő rovatában Gyuró Monika: Egészség, betegség, diskurzus. Kvalitatív elemzési módszerek az egészségügyi kutatásban című könyvéből olvashatnak részletet. BŐVEBBEN


“A képek kifejezhetővé teszik a kifejezhetetlent”

Miért fontosak a mélyinterjúk a betegekkel, és hogyan lehet az orvos-beteg kapcsolatot tudományos módszerekkel kutatni? Egyebek mellett erről is beszél Gyuró Monika, a hamarosan megjelenő Egészség, betegség, diskurzus című kötet szerzője. BŐVEBBEN


Moly.hu

Gyuró Monika "Egészség, betgség, diskurzus" című könyve már a Molyon is elérhető! BŐVEBBEN© 2008-2021 Ad Librum Kft.