publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

A neves matematikaprofesszor közérthetően megmutatja, hogy mennyire nem elvont dolog a matematika, hanem ott van az élet minden területén, a gazdaságtól a pszichológián át a művészetekig.

Ad Librum Kiadó, 2022.

330 oldal 165x235 mm 546 gr. 4990 Ft ISBN 978-615-6439-02-4

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (3490 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.huGoogle Könyvek

Kertész Viktor: Kiszámítható? Véletlen? Káosz?

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

Valóban a matematika nyelvén íródott a „Természet könyve”, amit Szent Ágoston Istennek tulajdonított? Miben tévedett Arisztotelész? Mi volt az ősbumm matematikája? Hogyan győzhette le Dávid Góliátot? Mi volt Henry Ford vagyonosodásának titka? Mi szerint nő az emberiség létszáma? Mi zajlik az atombombában? Hogyan ürülnek szervezetünkből a mérgek? Miért fordul elő generációk hanyatlása? Hogyan hatnak a külső tényezők a stabil és az instabil személyiségre? Miért nem léphet át egy határt az állatok haladási sebessége? Létezik-e perpetuum mobile? Veszélyes vagy hasznos a rezonancia? Mi a bungee jumping fizikája? Mi az ismétlődés szerepe a művészetekben? Milyen dinamika működhet a párkapcsolatokban? Hogyan szökhet ki egy test a Föld vonzköréből? Mi a háttere a „nagy hal megeszi a kishalat” metaforának? Kicsoda Laplace démona? Kiszámíthatóak-e a legközelebbi lottószámok? Miért keressük mindennek az okát? Létezik-e véletlen? Van-e szabad akarat? Mi a káosz, amelyre egyre gyakrabban bukkanunk? Végül eljutunk a nagy kérdéshez: Mi a kapcsolat a kiszámíthatóság, a véletlen és a káosz között?

A Könyv Guru interjúja a szerzővel

"Engem minden érdekel” – mondja Kertész Viktor matematikaprofesszor, aki új könyvében megpróbálta feltárni a kiszámíthatóság és a véletlenszerűség kapcsolatát. Az Ad Librum kiadónál megjelent Kiszámítható? Véletlen? Káosz? című kötet szerzőjével arról beszélgettünk, hogyan lehet matematikai képleteket használva is széles rétegek számára olvasható könyvet írni, miért bizonytalanodott el újra és újra könyvírás közben, és miként tud a matematika segítségével egymással látszólag semmilyen kapcsolatban nem lévő dolgok vagy események között közös nevezőt találni.

Osman Péter recenziója

A Magyar Innovációs Szövetség 2023. január 17-i hírlevelében Dr. Osman Péter részletesen ismerteti a Kiszámítható? Véletlen? Káosz? alapgondolatait.

Megjelent!

Az Ad Librum Kiadó gondozásában jelenik meg Kertész Viktor ismeretterjesztő könyve, a Kiszámítható? Véletlen? Káosz?


© 2008-2022 Ad Librum Kft.