publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

A színház zárt világa bizony sok titkot rejt, az igazi drámák és csatározások nem a színpadon, sokkal inkább a színfalak mögött és az öltözőkben zajlanak.

Ad Librum Kiadó, 2018.

184 oldal 140x200 mm 235 gr. 2990 Ft ISBN 978-615-5758-16-4

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1490 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Lovász-Horváth Nikolett: Vastapsfelelősök. A kulisszák mesterei a színház titkairól

Olvasson bele! Google Books Könyv Guru ÍzelítőVélemények: Moly

A színházi kulisszák zárt világa sok titkot rejt. Minden előadás valódi küzdelem a sikerért, amiért nem csak a színészek, de a műszak is megdolgozik. Honnan tudja a súgó, hogy mikor szorul a színész a segítségére? Miként lehet az asszisztens a rendező igazi társa? Milyen egy igazi gyorsöltözés? Mi történik, ha nem sül el időben egy kelléknek használt fegyver? Hogyan varázsolják át pillanatok alatt a színpadképet a díszítők? Milyen módszerekkel dolgoznak a koreográfusok? Mi jelenti az igazi kihívást az ügyelők számára? Miért is van szükség annyi lámpára a színházban? Ez a könyv most egy különleges utazásra hív a színházi kulisszák mögé, amelyben öltöztetők, díszítők, kellékesek, súgók, rendezőasszisztensek, világosítók, hangosítók, koreográfusok és ügyelők mesélnek arról, hogy mi is történik a függöny mögött, amit már a reflektorok sem világítanak meg.

Lovász-Horváth Nikolett, amellett, hogy az ARTIQ Kulturális Magazinba ír színikritikákat, hosszú évek óta dolgozik nézőtéri munkatársként az egyik népszerű belvárosi színházban. Számára a színház nem munkahely, hanem maga a szerelem. Az  évek alatt pedig nemcsak a nézői szokásokat ismerte meg, de a kulisszák mögé is volt alkalma bepillantani.

Könyv.guru: Beleolvasó

A riportkönyv sorozat harmadik részében a színházi kulisszatitkok világába invitáljuk olvasóinkat. Most Lovász-Horváth Nikolett Vastapsfelelősök – A kulisszák mesterei a színház titkairól című könyvébe olvashatnak bele.

"Az igazi drámák a színfalak mögött zajlanak."

Rajongsz a színházért? Téged is elvarázsolnak és rabul ejtenek azok a csodák, amelyek estéről estére megtörténnek a színpadon? Mindig is érdekelt, hogyan születik meg a varázslat? Akkor a Vastapsfelelősök – A kulisszák mesterei a színház titkairól című könyv neked szól.

Könyvutca blog ajánlója

Gondoltátok volna, hogy a színház kisegítő személyzetének vezéralakja az ügyelő, akinek utasításai megkérdőjelezhetetlenek? Előadás alatt például a színház igazgatója sem szólhat bele a munkájába, hiszen ő felel az előadás zavartalan lebonyolításáért, ő koordinálja az egész folyamatot a darab kezdetétől a függöny leengedéséig. Nagy felelősség nyugszik a vállán, sok érdekes történetet mesélnek híres és tapasztalt ügyelők a könyvben.

De be is fejezem, mielőtt az egész könyvet elmesélném, pedig még a súgókról, a világosítókról és hangosítókról nem is ejtettem szót, mint ahogyan színpadmesterekről és kellékesekről sem, pedig nekik is vannak nagyon érdekes történeteik.

Interjú Lovász-Horváth Nikolettel: “A tetszés teljesen szubjektív dolog”

“Hiába a jó ügyelő, ha egy gyorsöltözéssel nem készülnek el időre és emiatt áll a színpad, vagy egy vezérkellék nem kerül be a színpadra és nem tud tovább menni az előadás” – mesél Lovász-Horváth Nikolett arról, mennyire a teljes csapaton múlik egy-egy színházi előadás sikere. A Vastapsfelelősök – A kulisszák mesterei a színház titkairól című, az Ad Librum kiadó gondozásában megjelent kötet szerzője az interjúban egyebek mellett beszél arról, hogy hány tucat beszélgetést kellett megszerveznie a könyv összeállításához, melyik színházi szakma képviselői lepték meg a legjobban, és nézőként miért nem hagy ott egyetlen előadást sem.

Színház.hu könyvajánlója

Horváth Nikolett riportkötete színházi háttérdolgozók és színészek történetein keresztül a kulisszák mögé kalauzolja az olvasóit. A cikkben bele is olvashatunk.

szinhaz.org: Vastapsfelelősök – Új kötet jelent meg a kulisszák mestereiről

A kötetben népszerű színészek mellett megszólalnak a Radnóti, a Madách, a Thália, a Katona valamint a Jurányi háttérdolgozói.

Könyvkritikák blog értékelése

Lovász-Horváth Nikolett könyvébe egészen véletlenül futottam bele, azonban – mint színházrajongó ember – azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Igaz, eleinte kicsit féltem is tőle, hogy mennyire lesz bulvár az egész (erre utalt egy félmondat a kiadói fülszövegben), de szerencsére csalódtam: a Vastapsfelelősök egy olyan kötet, amelynek minden sorát élvezet olvasni.

Az AH Magazin ajánlója

Lovász-Horváth Nikolett könyve bemutatja a színházak világát, azokat akik egész előadás alatt, előtt és után is azon munkálkodnak, hogy a nézők szájtátva és kellemmes élményekkel térjenek haza, ők pedig nem mások, mint a Vastapsfelelősök!

Nikolett, színikritikákat ír és hosszú évek óta dolgozik nézőtéri munkatársként. Állítása szerint a színház számára nem munkahely, hanem maga a szerelem, amiről az olvasók is megbizonyosodhatnak, ha elolvasnak belőle pár sort, hiszen az egész könyv egy különös atmoszférával rendelkezik, amin érezhető ez a fajta bizonyos szeretet.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.