publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Expert Books, Személyes Történelem, Storming Brain, Könyv Guru

Mit kezdjen a büntetőjog azzal, ha a barlangban rekedt, éhhalál szélén levő négy ember megöli és megeszi az ötödik társukat?

Storming Brain, 2018.

304 oldal 140x200 mm 357 gr. 3990 Ft ISBN 978-615-5758-08-9

Megvásárolható: Könyvesbolt.OnlineBooklineLibriLíraeMAG

Ebook: eKönyv.huGoogle Könyvek

Mészáros Ádám Zoltán: Szükség törvényt bont? Az ártatlant sújtó szükségcselekmények a büntetőjogban

Mit kezdjen a büntetőjog azzal, ha a barlangban rekedt, éhhalál szélén levő négy ember megöli és megeszi az ötödik társukat? Mi legyen azokkal, akik a süllyedő hajóból tengerbe dobták a társaikat, hogy életüket mentsék? Népi bölcsesség szerint a „szükség törvényt bont” avagy „szükség vasat tör”. A monográfia az antikvitás óta ismert problémát, az ártatlant sújtó szükségcselekmények kérdését és a büntethetőségi akadályok erkölcsi megalapozottságát vizsgálja. A jelen kötet újszerű megközelítésben, átfogó módon dolgozza fel a végszükség, a kényszer, a fenyegetés és a jogszabály engedélye alapján tanúsított magatartások büntetőjogi kérdéseit és morális dilemmáit, kitérve azok alkotmányjogi problémáira is.

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

Kapcsolódó tartalom

“A jog, az emberi természet és az erkölcs útjai néha elválnak egymástól”

“A technológia fejlődésével növekszik mind a végszükségre, mind a kényszerre és fenyegetésre illetve a jogszabály engedélyére való hivatkozás lehetősége, azonban ezidáig ezen élethelyzetek jogalkotói, jogalkalmazói és jogirodalmi berkekben is marginális figyelmet kaptak” – hívja fel a figyelmet új kötete kapcsán Mészáros Ádám Zoltán. A Szükség törvényt bont? Az ártatlant sújtó szükségcselekmények a büntetőjogban című monográfia a Storming Brain kiadó gondozásában jelent meg a napokban. A jogász szerző, aki doktori disszertációját publikálta könyv alakban, az interjúban beszél arról, hogy milyen, erkölcsileg nehezen megítélhető eseteket vizsgált, hol kell szerinte fejleszteni a jogrendszert és miért kell saját magát függetleníteni az elborzasztó vagy felkavaró esetektől. BŐVEBBEN© 2008-2021 Ad Librum Kft.