publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

A végrehajtási ügyek manapság magas száma igényel egy ilyen jellegű jogi szakmai és szociológiai összefoglaló munkát, amely iránymutatás keretében igyekszik válaszokat adni minden érdeklődő és érintett fél számára. Keménytáblás.

Ad Librum Kiadó, 2013.

224 oldal 140x200 mm 414 gr. 3990 Ft ISBN 978-615-5110-62-7

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

dr. Pataki János István: A végrehajtó és az adós. A bírósági végrehajtás a gyakorlatban

A bírósági végrehajtási eljárás foganatosítása során gyakran előfordulnak problémák és félreértések a gyakorlati életben. Jelen monográfia ezek magyarázatára törekszik azzal, hogy azon élet- és jogi helyzetekre összpontosít, amelyekben a bírósági végrehajtó és a végrehajtási eljárás foganatosítása által érintett személyek interakciója magában hordozza a konfliktus lehetőségét. Vizsgálat tárgya továbbá az eljárás társadalomra és gazdaságra gyakorolt hatása, a bírósági végrehajtási eljárás elhelyezkedése a jogon mint társadalmi alrendszeren belül.

A végrehajtási ügyek manapság magas száma bizonyosan igényel egy ilyen jellegű jogi szakmai és szociológiai összefoglaló munkát, amely iránymutatás keretében igyekszik válaszokat adni minden érdeklődő és érintett fél számára. A könyv nem csak a jogásztársadalomnak szól, hanem minden, a témában érintett vagy érdekelt résztvevőnek is.

A kötet a legfrissebb információkat tartalmazza, a 2012-ben jelentősen módosult irányadó jogszabályi hátteret is követi.

A könyvet Dr. Krejniker Miklós a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke lektorálta, az előszót Dr. Schadl György PhD főiskolai docens írta. A borító Szabó Borka tervei alapján készült.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.