publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

A novelláskötet két, egymástól markánsan elkülönülő részében abszurd és realisztikus elemek engednek bepillantást a szerző rendkívül gazdag fantáziavilágába.

Könyv Guru, 2021.

144 oldal 130x200 mm 164 gr. 2490 Ft ISBN 978-615-6153-75-3

Megvásárolható: Könyvesbolt.OnlineBooklineLibriLíraBook24

Ebook: diBookGoogle Könyvek

Varga Éva Sára: Rövid. Novellák és Covid-emlékezetek

Olvasson bele! Google Books

Varga Éva Sára novelláskötete két egymástól markánsan elkülönülő részből áll. Az elsőben főként abszurd elbeszélések kaptak helyet, amelyek a szerző rendkívül gazdag fantáziavilágáról tanúskodnak. A magas irodalmi igénnyel megírt, fordulatokban bővelkedő novellákban beszélő szemetesről, egy fiatalember állólámpává alakulásáról, a telefon, a töltő, a porszívó és a borosüveg titkos beszélgetéséről olvashatunk, de olyan munkahelyi figurák is megelevenednek bennük, amilyeneket mindannyian ismerhetünk a való életből.

A plasztikusság, amely az elbeszéléseket jellemzi, a kötet második felében is folytatódik. Az ebben a részben szereplő írások egy egyedülálló fiatal nő érzelmi hullámvasútját ábrázolják a koronavírus-járvány kezdetétől a harmadik hullám végéig. A történetekben, amelyekben sok, a pandémia idején megélt élményünk összesűrűsödik, könnyen magunkra ismerhetünk, ismerős érzésekkel, jelenségekkel találkozhatunk, hiszen mindannyian részesei voltunk ennek a rendkívüli időszaknak.

Hír a megjelenésről

Varga Éva Sára novelláskötete – Rövid. Novellák és Covid-emlékezetek – két egymástól markánsan elkülönülő részből áll.

A Könyv Guru interjúja Varga Éva Sárával

Hogyan magányosodnak el az emberek a Covid-19 járvány következtében, és mennyire átalakulhat ezen időszak alatt a fontossági sorrend az emberi kapcsolatokban? Efféle gondolatok is mozgatták Varga Éva Sárát, amikor megírta novelláskötetét, ami nemrég jelent meg Rövid. Novellák és Covid-emlékezetek címmel a Könyv Guru kiadó gondozásában.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.