Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Expert Books, Személyes Történelem, Storming Brain, Könyv Guru

Pataki János István munkája bemutatja a bírósági végrehajtási eljárás magyarországi rendszerét, elemzi a történetét, és felvázolja a mai problémákat.

Ad Librum Kiadó, 2021.

416 oldal 140x200 mm 579 gr. 4990 Ft ISBN 978-615-5758-75-1

Megvásárolható: Könyvesbolt.OnlineBooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.huGoogle Könyvek

dr. Pataki János István: A magyar bírósági végrehajtás rendszere. A bírósági végrehajtási eljárás rendszere, a végrehajtó szervezet, történeti előzmények, a szabályozás és a főbb problémák bemutatása, értékelése Magyarországon

Pataki János István munkájában egy igen nagy ívű téma, a bírósági végrehajtási eljárás magyarországi rendszerének bemutatására, történeti elemzésére és a hatályos problémák felvázolására vállalkozott.
A szerző követi a hagyományos jogtudományi kutatói módszertant abban a tekintetben, hogy a történeti előzmények bemutatásának – úgy a római jog, mint a magyar jog vonatkozásában – nagy teret szentel. Ezek mellett részletesen bemutatja a magyar végrehajtási jog jelenlegi szabályrendszerét, az ezzel kapcsolatos legfőbb személyi kérdéseket, a szabályozással kapcsolatos főbb problémákra és hiátusokra is rámutatva, továbbá igen részletesen elemzi a végrehajtással kapcsolatban rendelkezésre álló, az Igazságügyi Minisztérium által rendelkezésre bocsátott statisztikai adatsokaságot is.


Dr. habil. Boóc Ádám, PhD
tanszékvezető egyetemi docens
KRE ÁJK, Polgári Jogi és Római Jogi Tanszék

Olvasson bele! Google Books

Kapcsolódó tartalom

Hír a megjelenésről

Pataki János István munkájában egy igen nagy ívű téma, a bírósági végrehajtási eljárás magyarországi rendszerének bemutatására, történeti elemzésére és a hatályos problémák felvázolására vállalkozott. BŐVEBBEN


Doktori disszertációja volt az alap - Könyv Guru interjú a szerzővel

“Amikor belemerülök egy-egy témába, nem tudom abbahagyni az írást” BŐVEBBEN© 2008-2021 Ad Librum Kft.