publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Ez az Ad Librum Kiadó, Személyes Történelem Kiadó, Expert Books Kiadó, Storming Brain Kiadó és a Könyv Guru által kiadott könyvek katalógusa. Az Ad Librum Kft. kiadói 2008 óta összesen 669 könyvet adtak ki 506 szerzőtől.

KÖNYVKERESŐ

Ayn Rand: Az önzés erénye.
Ad Librum Kiadó, 2021.

Legújabb megjelenések

Kozák Fruzsi: Viking és tündér. Beteljesedik-e újra az átok?. Könyv Guru, 2022.
Luca és Erik izgalmas története nem hétköznapi titkokat rejt. A szövevényes történet gombolyagát felfejtve egészen a középkorig repítenek vissza bennünket az események, amikor a pár története kezdetét vette.
Bánszegi Katalin: Algéria. Ad Librum Kiadó, 2022.
Útirajz Algériáról, ahol a nagyvárosok eleganciájának visszfénye a Szahara, ami homokból alkot ismeretlen világot. Látnivalók, történelem és kultúra – sok színes fotóval.
Tóth István Gábor: A birsalma íze. Könyv Guru, 2022.
A regény a múlt század hetvenes éveibe repíti vissza olvasóját, amikor a főhős bevonul katonának. A három hónapos kiképzés kezdetén még vergődik a számára új, ismeretlen körülmények között, aztán különböző ismeretségeket és barátságokat köt.
Harmati Erzsébet: A Babahercegnő. Könyv Guru, 2022.
Karácsony közeledtével a játékbolt lakóin különös izgalom lesz úrrá. A játékok azt találgatják, vajon kinek a karácsonyfája alá kerülnek majd. Nincs ezzel másképp a bolt legszebb, ámde beképzelt babája, a Babahercegnő és a szerény, jólelkű Paprikajancsi sem.
Kerekes Anna: Az eleki svábok hagyatéka. Az ötnemzetiségű Elek kialakulása (1724-1944). Személyes Történelem, 2022.
Ez a könyv emléket állít a Magyarországra települt eleki sváboknak, akik Elek-pusztából mezővárost hoztak létre.
Kurdi István: Sárkányos mesék. Könyv Guru, 2022.
Az ember fél a sárkánytól, a sárkány fél az embertől. Lehet-e ebből barátság? Színes, keménytáblás mesekönyv 9 éves kortól
Kovács Adorján: A próteuszi Petőfi. Kísérletező és anticipáló költészete 1845–49. Ad Librum Kiadó, 2022.
Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára jelenik meg e könyv, mely tudatosan kísérletező, gondolati és irodalmi irányzatokat anticipáló szerzőként kívánja bemutatni e mindmáig nem igazán megértett magyar költőt.
Gulyás Gábor: Örökpanoráma. Könyv Guru, 2022.
Két ember, két út, kétféle sors. De mi történik akkor, ha e két ember viselkedése megváltozik, és idővel egymáshoz idomul?
Martin S. Key: Egy harmonikus világvége. Könyv Guru, 2022.
Az emberiség nagy részét egy magasabb intelligencia tartja virtuális rabságban, de a rendszer elleni lázadás már csak idő kérdése.
Balogh Szilárd: Hajnalig I.. Könyv Guru, 2022.
Egy képzeletbeli vajdasági falucska adja egy különös kapcsolat és egy még különösebb bűneset színhelyét.
Nagy Eszter: Már megint… Naugye. Könyv Guru, 2022.
A magyar Bridget Jonesként emlegetett Nagy Eszter könyvének folytatása: Már megint... Naugye
Mester Györgyi: Állati. Ad Librum Kiadó, 2022.
Mester Györgyi kötete ajánlható mindazoknak, akik szeretik a változatos témájú, rövid terjedelmű, humoros csattanóval végződő történeteket.
Hopp László: Az ezüstdénár. Könyv Guru, 2022.
Egy nagy terveket szövögető Mátyás korabeli jobbágylány fellángolását egy ezüstdénárral fizeti meg a király egyik udvari zenésze. A lány a dénárt álmai emlékeztetőjeként őrzi meg. Zenei tehetségét és vonzó nőiességét kihasználva sajátos, kalandos úton indul el.
Kenéz Péter: Végtelen az út, amelyen te jársz. Könyv Guru, 2022.
Misztikus kalandregény az emberiség eddigi történetének legnagyobb felfedezéséről. Főhősünk, miután felismeri felfedezése igazi arcát, menekülni kényszerül, sarkában a kormánnyal és az alvilággal.
Gorbói Tamás: A tó felett, a dombon. Könyv Guru, 2022.
Novellák az ötvenes, hatvanas éveiket taposó férfiakról és nőkről, akik a személyes életútjukkal néznek szembe.
Arnold Kinga Anna: Az Éjfél-völgyi Gimnázium. 1. Noctisum könyve. Könyv Guru, 2022.
Rachel, a tizenhárom éves lány, imádja a könyveket. Ezért mindenki utálja. Ám amikor egy iskolakezdés előtti este visszakerül a múltba, a kedvenc könyvébe, hirtelen megváltozik az élete.
Albert Csilla: Mészáros Julianna biciklije. Könyv Guru, 2022.
Sárközi Attila nem akar a vesztesek közé tartozni. Rámenősen igyekszik a társadalmi ranglétrán feljebb jutni. Ilyen regényt írt volna Stendhal ma.
Szepes Márton: Darukirályfi. Könyv Guru, 2022.
Varázslatos verses mese a daruvá vált királyfi kalandjairól
Kovács György: The birth of christian religion: A history. Ad Librum Kiadó, 2022.
I dedicate this book to those who have a natural scientific interest in which events led to the development of the Christian religion, who want to know the exact chronological data of the era and would like to get a general overview of the history of Christianity.
L. Murányi László: A szivárvány árnyéka. Ad Librum Kiadó, 2022.
Riportkönyv az LMBTQ közösség – a melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek – kívülről titokzatosnak tűnő világáról.
Bencze Lilien Alexa: Az ördög játszmája. Könyv Guru, 2022.
Mr. Kerrish, a hírneves mesterdetektív újabb megbízatást kap, amikor Lord Richwoodot váratlanul meggyilkolják. A hatóságok tanácstalanok, hiszen a bőkezű és jóságos főúrnak nem akadtak ellenlábasai. Mr. Kerrish a segédje, Oliver Brown társaságában rögtön a bűntény helyszínére, Edenville-be utazik, hogy a vidéki kisváros impozáns kastélyában nyomozásba kezdjen.
Péntek Kamilla: A másik Malody lány. Könyv Guru, 2022.
A másik Malody lány a varázslatos angol reneszánsz idején, egy képzeletbeli városban játszódó történelmi kalandregény, tele megoldásra váró rejtélyekkel, szerelemmel, nem várt fordulatokkal. Smallhall olyan hely, ahol mindenkinek vannak titkai és mindenkinek a neve összefüggésbe hozható valamilyen botránnyal.
Szabics Adrienn: Szívzavar. Könyv Guru, 2022.
A fiatal, tehetséges Sophie élete a zene, gondolatai az éneklés és a szerelem körül forognak mindaddig, amíg egy nap fenekestől felfordul az élete. Egy sorsfordító tragikus esemény következtében szinte mindent elveszít, ami addig fontos volt számára, barátai elárulják. Megsebzetten szülővárosából egészen Seattle-ig menekül abban bízva, hogy az új környezetben begyógyulhatnak a szívén-lelkén ejtett sebek.
Kondi Nikoletta: A sakál fia. Könyv Guru, 2021.
Régen angyalok jártak a Földön és látták, hogy az emberek leányai szépek. Ezért gyermekeket nemzettek nekik, akik héroszokká váltak. De mit tesz egy hős, aki a mai világban születik Egyiptom földjére?
Mika Tillensen: Bertram atya kalandjai. Könyv Guru, 2021.
A regényből megtudhatjuk, miért olyan fontos a gyúrás, ha már agyilag zoknik vagyunk, ellátogatunk Meseországba, valamint betekintést nyerhetünk a diktatúrák természetébe. Továbbá kiderül az is, mi az élet értelme.
Végh-Fodor Mónika: Latte Liverpoolban. Könyv Guru, 2021.
Történetünk hősnője nem csak szerelmet talál könyves-kávés-irodalmi utazásai során, hanem a saját családtörténetét is, és megérti a sorsát. És megtörténik, amire mindannyian vágyunk: kerek lesz az élet.
Steve Boateng: Pálmabor és kukacok II. Avagy miért nem lettem nőgyógyász Ghánában. Személyes Történelem, 2021.
A Pálmabor és kukacok első kötetéből megtudhattuk, hogyan lett a szegény sorsú ghánai kisfiúból képzett nőgyógyász Magyarországon, a másodikból pedig többek között arra derül fény, miért nem vált végül valóra a régóta dédelgetett álom, miért nem lett nőgyógyász a szerző Ghánában.
Kassai Tibor: Látogatás a Birodalomba. Útinapló egy 1958-as szovjet tanulmányútról. Személyes Történelem, 2021.
Kassai Tibor (1930–) egyetemi tanár 1958-ban részt vett egy három hónapos tanulmányúton a Szovjetunióban. A naplója nemcsak értékes kordokumentum, de izgalmas olvasmány is egyben.
Oláh Tibor: Kaktusz szögesdróttal. Könyv Guru, 2021.
A tehetséges fiatal futballista, Oleg Szmirnov hamar közönségkedvenc lesz, felfelé ívelő karrierjét azonban beárnyékolja, hogy épp egy nagy hatalmú alvilági figura barátnőjébe, Larisszába szeret bele.
Varga Éva Sára: Rövid. Novellák és Covid-emlékezetek. Könyv Guru, 2021.
A novelláskötet két, egymástól markánsan elkülönülő részében abszurd és realisztikus elemek engednek bepillantást a szerző rendkívül gazdag fantáziavilágába.
Horváth Kamilla: Utolsó csepp a pohárban. Könyv Guru, 2021.
Egy szélsőséges környezetvédelmi csoport terrortámadásai nyomán kiszáradt világban a diktatúra gyógyszerkísérletekbe kezd.
Horváth Martin: Szanszára-küldetés. Könyv Guru, 2021.
A reális és mitologikus elemekkel is átszőtt fantáziavilág egy ősi civilizációt megtalálása a tét.
Ewald Pick: Szibéria – a világ vége. Négy év orosz hadifogságban. Személyes Történelem, 2021.
Egy egykori német katona, Ewald Pick szovjet hadifogságban eltöltött négy évének története, amely 46 napos gyaloglással kezdődött Szibériába.
Mester Györgyi: Mesél a tél…. Ad Librum Kiadó, 2021.
A hideg évszakkal kapcsolatos, gyermekeknek szóló történetek gyűjteménye, amely nem csak szórakoztat, hanem ráirányítja a gyermekek figyelmét a tél szépségére. 15 színes képpel.
Bánszegi Katalin: Szudán. Ad Librum Kiadó, 2021.
Szórakoztató és ismeretterjesztő útikalauz az ókort képzeletben, a mai Szudánt pedig a valóságban is beutazni kívánók számára. Színes képekkel és színes beszámolókkal.
Eiger Levente János: A pásztor visszatért. Könyv Guru, 2021.
Eiger Levente költészetét a tiszta, őszinte szerelemmel, hittel, becsülettel, hazaszeretettel, sorssal és az elmúlással kapcsolatos gondolatok változatos lírai megjelenítése jellemzi. Ezt látjuk visszatükröződni a kötet szabadon áramló gondolatfolyamaiban.

KÖNYVKERESŐ

 

A fenti 36 könyv a legfrissebb megjelenésünk. A további több száz kiadványunkat a Keresőben böngészheti.

KÖNYVKERESŐ

 


© 2008-2022 Ad Librum Kft.