Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Expert Books, Személyes Történelem, Storming Brain, Könyv Guru

Ez az Ad Librum Kiadó, Személyes Történelem Kiadó, Expert Books Kiadó, Storming Brain Kiadó és a Könyv Guru által kiadott könyvek katalógusa. Az Ad Librum Kft. kiadói 2008 óta összesen 619 könyvet adtak ki 468 szerzőtől.

KÖNYVKERESŐ

Legújabb megjelenések

Derenkó Dániel: Az ég leányai (Emma Delington sorozat 3.). Könyv Guru, 2021.
Újabb állomásához érkezik Emma utazása a szeretetteljes otthon megtalálásáért. Most Magyarországon egy rendház jelentheti neki azt, amit szülei halála óta keres. Még tizennyolc éves sincs, de kész apácává válni, hogy örökre itt maradhasson a kedves nővérek közt. Úgy érzi, küzdelmei a végéhez közelednek, és megpróbáltatásai azt szolgálták, hogy ráleljen erre a szent fényű otthonra.
Pál Richárd: Sorsodmagaddal. Könyv Guru, 2021.
Egy nap váratlan vendég toppan be Greg autószerelő műhelyébe. Valóságos ámokfutás veszi kezdetét, miközben egyszerre üldözi a rendőrség és a maffia...
Bánszegi Katalin: Libanon. Látnivalók, történelem, kultúra. Ad Librum Kiadó, 2021.
Libanon maga a testet öltött Biblia. Az országot járva számos bibliai helyszín elevenedik meg a szemünk előtt, de épületek, mozaikok formájában nyomot hagytak rajta a későbbi korok kultúrái is.
Deák Hedvig: Collection of Situations. Szituációs gyűjtemény angol nyelvvizsgára készülőknek alapfoktól felsőfokig (A1-C2). Ad Librum Kiadó, 2021.
Szituációs gyűjtemény angol nyelvvizsgára készülőknek alapfoktól felsőfokig (A1–C2)
Lengyel Gábor: Csile, a Bérc tündére, avagy a Gyermekvasút meséi. Könyv Guru, 2021.
Csile, a budai hegyek tündére olyan képzeletbeli utazásra hív két kislányt, s velük együtt kis olvasóit, melynek során a budai Gyermekvasút állomásait járják be. A Hűvösvölgyből a Széchenyi-hegy felé – térben és időben – előrehaladva játékosan ismerkedhetünk meg az egyes állomásokhoz, helyszínekhez kötődő mondákkal, mesékkel, megtörtént eseményekkel, valamint a képzelet szülte történetekkel.
Mester Györgyi: Zizi naplója III. Sizzie's diary III. Ad Librum Kiadó, 2021.
Az ifjúsági könyvsorozat 3. részében a szókincsgyűjtő angol kislány, Zizi alias Sizzy, már felnőtt nő, sőt, kismama. Bár egyre kevesebb az ideje, a naplóírást nem hagyta abba...
Gráf László: Tudomány, kaland, Amerika. Egy biokémikus útkeresése II. A következő tíz év. Személyes Történelem, 2020.
Gráf László biokémikus Tudomány, kaland, Amerika című visszaemlékezése a Kaland és tudomány című kötet folytatása, amely a tudós életútjának következő tíz évét dolgozza fel az olvasók számára már jól ismert, egyedi stílusban.
Balázs Dezső: Halló! Itt Péter! Péter beszél! Egy budapesti zsidó család története az 1944-es esztendőben. Személyes Történelem, 2020.
Az apának döntenie kell, feltegye-e a sárga csillagot, keresse-e reménytelenül elveszettnek látszó fiát, vagy a családja többi tagját védje. Egy 1946-os visszaemlékezés (nem fikció) újrakiadása.
Péntek Kamilla: A gázlámpa. Könyv Guru, 2020.
Lux expellit tenebras – a fény elűzi a sötétséget. Ezzel a felirattal szögelnek ki kiáltványt a főtér hirdetőtáblájára Smallhallban, az unalmasnak tűnő angol kisvárosban egy 19. századi borongós napon. Ezzel rendkívüli események egész sora veszi kezdetét...
Kádár László: Használt nők. Könyv Guru, 2020.
A webkamerás szexipar legmélyebb bugyraiba enged bepillantást annak a fiatal férfinak a története, aki egy egzisztenciális zuhanás után belecsöppen egy olyan zárt közegbe, amelyben felnőtt tartalmú online médiatartalmakat készítenek dömpingben.
Glied Viktor: Az európai migráció két arca. Ad Librum Kiadó, 2020.
Európa legfontosabb 21. századi dilemmáiról szól a könyv, mint a kontinensen élők identitásának kérdésköre, a migráció megítélése, a bevándorlókkal való együttélés új alapokra fektetése, a multikulturalizmus ideológiájának válsága, a terrorizmus és biztonság vagy az európai lakosság fogyásának, elöregedésének ügye.
Barna Zsolt: Az első negyvenkilenc. Szerelmes szösszenetek. Könyv Guru, 2020.
Negyvenkilenc életév tapasztalata, megélése sűrűsödnek össze negyvenkilenc szerelmes versben. A változatos terjedelmű lírai alkotások önállóan is megállják a helyüket, de vannak köztük olyanok is, amelyek kronológiában, történetükben is kapcsolódnak egymáshoz.
T. H. Fabling: Lidérc üli pénzét. Könyv Guru, 2020.
A dúsgazdag bankárt milliós sikkasztással vádolják. Mielőtt tisztázhatná magát, az ügyre egy pisztoly lövedéke tesz pontot. Illetve vesszőt – úgy tűnik, az erőszakos halál ragályos.
Steve Boateng: Pálmabor és kukacok. Egy orvos útja Ghánától Somogyig. Személyes Történelem, 2020.
Hogyan jut el Ghána egy kis falujából Magyarországra egy szerény körülmények közé született, tehetséges afrikai fiatal, és hogyan válik orvossá?
Rajczi Regő: Félhomályos karcolatok. Könyv Guru, 2020.
Hogyan élik meg korunk fiataljai a társadalmi elidegenedést, a közösségi média által okozott magányt? Veszélyeztetheti-e ez a romantikus szerelmet? A Félhomályos karcolatok verseit olvasva közelebb jutunk a 21. századi fiatalok lelkivilágának megértéséhez.
Szabó Maák Sándor: Egy élet ajándékba. Hamvas ifjúság. Könyv Guru, 2020.
Filmszerű képek, játékos humor, varázslatos hangulatok jellemzik Szabó Maák Sándor életigenlő történetét, melyben a mindennapi élet ártatlan, derűs örömei elevenednek meg.
Pichler Anita: Svábok. Honnan indultunk?. Könyv Guru, 2020.
Ki ne gondolkodott volna még el azon, vajon kik voltak az ősei, miért épp ott éltek, ahol, és hogy a kalandos, titokzatos múlt mennyire határozza meg az utódok életét? A Svábok történetét, mely a második sváb betelepítés idején játszódik és Lotaringia szomszédságából indul, egy ilyen időutazás ihlette.
Köszörűs Anita: Mese, mese, meskete... Ad Librum Kiadó, 2020.
Ismert mesék alternatívan, avagy mekkora disznó volt a három kismalac.
Bencsik Ferenc Pál: Az élet második fele. Könyv Guru, 2020.
Egy fordulatokban gazdag életút sajátos, egyedi stílusban papírra vetett tapasztalatai. A témák a szocializmus idejére jellemző lakhatási megoldások taglalásától a modern kor legújabb vívmányaiig terjednek.
Janurik Tamás: Az etruszk nyelv. Európa elveszett kincse. Ad Librum Kiadó, 2020.
Az etruszk szövegemlékek túlnyomó része rövid sírfelirat: ez olyan lehetetlen kutatási helyzetet teremt, mintha valaki egy nyelv egészét egy kisváros temetőjének sírfelirataiból próbálná rekonstruálni.
Rekettye Gábor: Villányból Tokióba. Egy külkereskedő - diplomata - egyetemi professzor kalandos élete. Személyes Történelem, 2020.
Hogyan jut el Villányból Tokióba egy okleveles közgazda, hogy aztán milliók szeme láttára adjon át egy szumóbajnoknak járó herendi vázát?
Aaron Atkins: Kék homály. Könyv Guru, 2020.
Férje eltűnése óta Emilyt hallucinációk gyötrik, és egyre inkább elmosódik számára a határ képzelet és valóság között. Emily már éppen megpróbálna továbblépni, amikor kezdetét veszi az igazi tortúra…
Visima: Átkozott lények. A gyöngy. Könyv Guru, 2020.
Mihez kezdjen az ember lánya, amikor kiderül, hogy nem is egy ember lánya?
Ozoróczy Viktória: Tinik a fedélzeten. A földközi-tengeri kaland. Könyv Guru, 2020.
Petra számára szokványos, kissé unalmas családi nyaralásnak indult az egész. De hiába tervez az ember érettségi előtt, tizennyolc évesen bármit is, az élet úgyis átírja azt.
Nyerges Erika: “Húzd rá cigány! Te örök, te áldott…” A kávéházi cigányzene története. Személyes Történelem, 2020.
A több mint kétszáz éves kávéházi cigányzenéért a hazai művészvilág nagyjain (Ady Endre, Krúdy Gyula, Gárdonyi Géza stb.) kívül nemzetközi tekintélyek, uralkodók, zeneszerzők – többek között Mária Terézia, Erzsébet királyné, Liszt Ferenc és Brahms – is rajongtak.
Nagy Edit: Kísértés. Könyv Guru, 2020.
A középkorú, férjezett, háromgyerekes Mara életébe az olasz származású sármos ügyvéd, Matteo személyében - a józan ésszel szembemenve - váratlanul újra betoppan a szerelem...
Kórász Krisztián: Kasmírsál. Könyv Guru, 2020.
Egy identitását kereső, magát gyakran értéktelennek tartó, érzelmi szélsőségességre és önsértésre is hajlamos, kicsapongó életet élő fiatal férfi lelki vívódásai.
Kaiser Balázs: A jövő reménységei. Könyv Guru, 2020.
A jövő reménységei elsősorban könnyed szórakozást ígér olvasóinak. A történet epicentrumaként működő kocsma váratlan kalandba keveredő szorgalmas látogatóinak történetét nyomon követve azonban szinte észrevétlenül egy keserédes korrajz is kirajzolódik a szemünk előtt. Az a rögvalóság pedig, amellyel szembesülünk általa, kijózanítóan hat ránk és egy földrengés erejével ráz fel bennünket.
Bobál Róbertné: Suliba induló. Tájékozódás a mennyiségek, terek és formák világában. Könyv Guru, 2020.
A nagycsoportos óvodás gyermekeknek szóló feladatgyűjtemény célja, hogy fejlessze megfigyelőképességüket, segítse az összefüggések felismerését, irányok tudatosítását, a téri tájékozódást, és fejlessze gondolkodási műveleteiket.
Fülöp Hollósi Erika: Egy sárvári lány Bécsből. Személyes Történelem, 2020.
Fülöp Hollósi Erika nagymamája hetvenhét évesen, gyönyörű betűkkel vetette papírra rendkívül színes, örömökben és bánatban egyaránt bővelkedő élettörténetét. Ezen a naplón alapszik az Egy sárvári lány Bécsből című könyv, amelynek segítségével időutazást tehetünk egy rég letűnt korba. Megismerhetjük belőle többek között a 19. század végi és a 20. század eleji bécsi és budapesti polgári életet.
Luky János: Hucul hátán. Barsendrédi gondolatok. Könyv Guru, 2020.
Luky János költészete hozzánk és rólunk szól. Ismeretlenül is ismerős családi viszonyok, életképek jelennek meg a szerző első kötetében a gyász, a szerelem, a gyermekek iránti elkötelezettség és szeretet témáit feldolgozva.
Csap János: Egyszer különbet álmodtunk. A szabadságharcos életútja. Személyes Történelem, 2020.
Csap János könyvét forgatva történelemkönyvekből ismert 56-osok válnak emberközelivé, az illusztrációul szolgáló, korábban még sehol sem publikált képanyag pedig egyedülállóan értékessé teszi a magyarságára élete végéig büszke, ízig-vérig demokrata szerző memoárját.
Garai K. Mónika: A lehetetlen lehetséges. Könyv Guru, 2020.
E könyv fejezetei olyan gyógyíthatatlan betegségekből, végstádiumú daganatos megbetegedésből, depresszióból való kigyógyulások történeteit mesélik el, amelyek a szerző hite szerint Isten csodás beavatkozásáról, mindenhatóságáról tanúskodnak. A közvetlen hangvételű elbeszéléseket a közeli hozzátartozók és ismerősök életeseményeinek ismertetése, a személyes megtapasztalás teszi igazán hitelessé.
Mester Györgyi: Zizi naplója II. Sizzie's diary II. Ad Librum Kiadó, 2020.
Kétnyelvű kötet. A Zizi naplója 2. részében a már felnőtt, fiatal nő osztja meg élete eseményeit, kalandos mindennapjai történéseit az olvasóval, naplóbejegyzések formájában.
Vadas Nimród: A Mihaszna (és más történetek). Könyv Guru, 2020.
A Mihaszna egy humorral, de kíméletlenül őszintén megírt egyedi, mégis univerzális életutat tár az olvasói elé, mely a létezés minden szintjét áthatja. Témái a párkapcsolat, a család, a szerelem és az abúzus. Főként azoknak szól, akiket már megtépázott az élet.
Sebők Erika: Egy nővér mindennapjai. Könyv Guru, 2020.
Sebők Erika ápolónő könyvét olvasva emberközeli, igaz történeteken keresztül nyerünk bepillantást a nővéri hivatás olykor felemelő, máskor rendkívül nehéz mozzanataiba.

KÖNYVKERESŐ

 

A fenti 36 könyv a legfrissebb megjelenésünk. A további több száz kiadványunkat a Keresőben böngészheti.

KÖNYVKERESŐ

 


© 2008-2021 Ad Librum Kft.