publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Expert Books, Személyes Történelem, Storming Brain, Könyv Guru

Ez az Ad Librum Kiadó, Személyes Történelem Kiadó, Expert Books Kiadó, Storming Brain Kiadó és a Könyv Guru által kiadott könyvek katalógusa. Az Ad Librum Kft. kiadói 2008 óta összesen 646 könyvet adtak ki 489 szerzőtől.

KÖNYVKERESŐ

Ayn Rand: Az önzés erénye.
Ad Librum Kiadó, 2021.

Legújabb megjelenések

Kondi Nikoletta: A sakál fia. Könyv Guru, 2021.
Régen angyalok jártak a Földön és látták, hogy az emberek leányai szépek. Ezért gyermekeket nemzettek nekik, akik héroszokká váltak. De mit tesz egy hős, aki a mai világban születik Egyiptom földjére?
Mika Tillensen: Bertram atya kalandjai. Könyv Guru, 2021.
A regényből megtudhatjuk, miért olyan fontos a gyúrás, ha már agyilag zoknik vagyunk, ellátogatunk Meseországba, valamint betekintést nyerhetünk a diktatúrák természetébe. Továbbá kiderül az is, mi az élet értelme.
Végh-Fodor Mónika: Latte Liverpoolban. Könyv Guru, 2021.
Történetünk hősnője nem csak szerelmet talál könyves-kávés-irodalmi utazásai során, hanem a saját családtörténetét is, és megérti a sorsát. És megtörténik, amire mindannyian vágyunk: kerek lesz az élet.
Steve Boateng: Pálmabor és kukacok II. Avagy miért nem lettem nőgyógyász Ghánában. Személyes Történelem, 2021.
A Pálmabor és kukacok első kötetéből megtudhattuk, hogyan lett a szegény sorsú ghánai kisfiúból képzett nőgyógyász Magyarországon, a másodikból pedig többek között arra derül fény, miért nem vált végül valóra a régóta dédelgetett álom, miért nem lett nőgyógyász a szerző Ghánában.
Kassai Tibor: Látogatás a Birodalomba. Útinapló egy 1958-as szovjet tanulmányútról. Személyes Történelem, 2021.
Kassai Tibor (1930–) egyetemi tanár 1958-ban részt vett egy három hónapos tanulmányúton a Szovjetunióban. A naplója nemcsak értékes kordokumentum, de izgalmas olvasmány is egyben.
Oláh Tibor: Kaktusz szögesdróttal. Könyv Guru, 2021.
A tehetséges fiatal futballista, Oleg Szmirnov hamar közönségkedvenc lesz, felfelé ívelő karrierjét azonban beárnyékolja, hogy épp egy nagy hatalmú alvilági figura barátnőjébe, Larisszába szeret bele.
Varga Éva Sára: Rövid. Novellák és Covid-emlékezetek. Könyv Guru, 2021.
A novelláskötet két, egymástól markánsan elkülönülő részében abszurd és realisztikus elemek engednek bepillantást a szerző rendkívül gazdag fantáziavilágába.
Horváth Kamilla: Utolsó csepp a pohárban. Könyv Guru, 2021.
Egy szélsőséges környezetvédelmi csoport terrortámadásai nyomán 2091-re a Kárpát-medencei Köztársaság a kevés olyan területek egyike, ahol még maradt a vízből egy kevés. De ez egyben egy kőkemény diktatúra terepe.
Horváth Martin: Szanszára-küldetés. Könyv Guru, 2021.
A Szanszára-küldetés egy ősi civilizációt hivatott megtalálni. A szövevényes történetbe egy délszláv háborús veterán szemszögéből nyerünk bepillantást, aki segít a boszniai piramisoknál talált titkos lelet elszállításában, amely egy gigantikus „puzzle” egyik darabja.
Ewald Pick: Szibéria – a világ vége. Négy év orosz hadifogságban. Személyes Történelem, 2021.
Egy egykori német katona, Ewald Pick szovjet hadifogságban eltöltött négy évének története, amely 46 napos gyaloglással kezdődött Szibériába.
Mester Györgyi: Mesél a tél…. Ad Librum Kiadó, 2021.
A hideg évszakkal kapcsolatos, gyermekeknek szóló történetek gyűjteménye, amely nem csak szórakoztat, hanem ráirányítja a gyermekek figyelmét a tél szépségére. 15 színes képpel.
Bánszegi Katalin: Szudán. Ad Librum Kiadó, 2021.
Szórakoztató és ismeretterjesztő útikalauz az ókort képzeletben, a mai Szudánt pedig a valóságban is beutazni kívánók számára. Színes képekkel és színes beszámolókkal.
Eiger Levente János: A pásztor visszatért. Könyv Guru, 2021.
Eiger Levente költészetét a tiszta, őszinte szerelemmel, hittel, becsülettel, hazaszeretettel, sorssal és az elmúlással kapcsolatos gondolatok változatos lírai megjelenítése jellemzi. Ezt látjuk visszatükröződni a kötet szabadon áramló gondolatfolyamaiban.
Dr. Bujáky Miklós: Folytassa, Doki!. Könyv Guru, 2021.
Csányi Vilmos: "Folytassa, doktor, mert remek élményeket szerez írásaival az olvasóknak. Sok izgalmas, néha megható, de mindig elgondolkoztató történetet kapunk kutyákról, macskákról, kecskékről és legfőképpen emberekről."
Almási Márta: Préselt virágok. Könyv Guru, 2021.
Az ötvenes évek Magyarországán egy májusi vasárnap délután unokahúgával sétál a falu központjában a nagynéni, és mesél. Azokról, akikkel séta közben találkoznak, azokról, akiknek a háza előtt elhaladnak...
Borza V. Eszter: Camp-Feszt. A Camp-trilógia első része. Könyv Guru, 2021.
Alice ráveszi Sophie-t, hogy tartson vele egy nyári táborba, és ezzel kezdetét veszi életük egyik legfergetegesebb nyaralása. Hamarosan kiderül, hogy a Camp-Feszt inkább fesztivál, mint tábor...
Ayn Rand: Az önzés erénye. Ad Librum Kiadó, 2021.
Ayn Rand, a neves libertariánus regényíró és filozófus az önzés és altruizmus definíciói között tesz rendet ebben az esszékötetben. Következetes individualizmussal nevezi erkölcstelennek a jobb- és baloldali kollektivizmust, és veti el azokat a filozófiákat, amelyek az egyén önelnyomását hirdetik.
Cseh László: Eyonea krónikái. Könyv Guru, 2021.
A két kontinens, Eyonea és Zenföld lakói egy pusztító háborút követően már húsz éve békében élnek egymás mellett, amikor újra vészjósjó viharfelhők kezdenek gyülekezni felettük. Zenföld nagykirálya, Malyn sötét terveket forgat a fejében.
Tóth János Zoltán: Erre mit lépsz, Kishaver? Egy akvarista emlékére. Könyv Guru, 2021.
Humor, halak, akváriumok – és persze horgászat! Egy „bogaras vénemberről” szól ez a történet, aki rekordlistás halakat fog, akváriumokat készít, díszhalakat tenyészt.
Czine Vanessza: Bűnös vonzalom. Könyv Guru, 2021.
Egy női szívet jobb nem összetörni, mert az ilyen szívfájdalmat olyan bosszú követheti, amely elől nincs menekvés. Helene rábólint egy olyan szerződésre, amelybe a szerelem hajszolja bele, és csak később eszmél rá, hogy részben azért is tette, hogy revansot vegyen a férfin, aki megbántotta őt, mégis kimondhatatlanul vágyik rá.
Halusz Léna: Állatkommandó. Langaléta Lajos esete. Könyv Guru, 2021.
„Eltűnt, ellopták, elveszett! Riadóóó! Hol van az Állatkommandó?”
Csizmadia Ervin: A hiányzó másik fél. Politikai és kulturális elmélkedések. Ad Librum Kiadó, 2021.
Csizmadia Ervin új kötete 135 kisebb-nagyobb elmélkedést tartalmaz politikáról, történelemről, társadalomtudományról, irodalomról, zenéről, filmekről és – egyáltalán nem utolsósorban – mindennapi életünkről.
Teofilos Miklós: Háborúság és békesség. Három eljövendő beszélgetés. Könyv Guru, 2021.
Leendő hősünk, az ötvenes éveit immár magányosan taposó újságíró fejébe veszi, hogy három helyen beszélget az üdvtörténetről, és hírt hoz azoknak, akiket ez érdekel.
Kulcsár Dezső: Hová, hová, kis rókák?. Könyv Guru, 2021.
Csatlakozzunk képzeletben mesehőseinkhez, a három világjáró kis rókához, és éljük át velük együtt a csodás kalandjaikat!
Lily Defiant: Egan krónikák. Történet egy tündér tollából. Könyv Guru, 2021.
Két fiktív helyszín, egy szigetország és egy börtönkolónia adja a fiatal hercegnő, Cessilly Phelan rendkívül izgalmas történetének festői hátterét. Az Egan krónikák lapjain megelevenedő szövevényes kalandok főszereplői az embereken kívül kelta istenek, faunok és tündérek.
Sue Kis-Jókai Szakall: Persona non grata. Könyv Guru, 2021.
Sue Kis-Jókai Szakáll művében sajátosan ötvözi az önkifejezés művészi eszközeit. Három fő részből – Hajnali derengés, Ébredés, Fonáktündér – álló írása a James Joyce-i tudatáramlást, tudatfolyamot idézi, melyet saját illusztrációi tesznek teljessé.
Nagy Eszter: Naugye. Könyv Guru, 2021.
Egy negyvenes nő megpróbáltatásai, avagy a magyar Bridget Jones naplója. Nagy Eszternek a szerelem, család, munka témaköreit körüljáró, naplószerűen papírra vetett sorait sajátos stílus, szarkasztikus humor jellemzi.
Derenkó Dániel: Az ég leányai (Emma Delington sorozat 3.). Könyv Guru, 2021.
Újabb állomásához érkezik Emma utazása a szeretetteljes otthon megtalálásáért. Most Magyarországon egy rendház jelentheti neki azt, amit szülei halála óta keres. Még tizennyolc éves sincs, de kész apácává válni, hogy örökre itt maradhasson a kedves nővérek közt. Úgy érzi, küzdelmei a végéhez közelednek, és megpróbáltatásai azt szolgálták, hogy ráleljen erre a szent fényű otthonra.
dr. Pataki János István: A magyar bírósági végrehajtás rendszere. A bírósági végrehajtási eljárás rendszere, a végrehajtó szervezet, történeti előzmények, a szabályozás és a főbb problémák bemutatása, értékelése Magyarországon. Ad Librum Kiadó, 2021.
Pataki János István munkája bemutatja a bírósági végrehajtási eljárás magyarországi rendszerét, elemzi a történetét, és felvázolja a mai problémákat.
Pál Richárd: Sorsodmagaddal. Könyv Guru, 2021.
Egy nap váratlan vendég toppan be Greg autószerelő műhelyébe. Valóságos ámokfutás veszi kezdetét, miközben egyszerre üldözi a rendőrség és a maffia...
Bánszegi Katalin: Libanon. Látnivalók, történelem, kultúra. Ad Librum Kiadó, 2021.
Libanon olyan, mint egy élő múzeum. Ez a kötet személyes élményekkel és jó tanácsokkal tarkított szubjektív beszámoló napjaink Libanonjáról, látnivalóiról, lakóiról. Történelmi és bibliai ismeretekkel, regékkel és mesékkel, valamint irodalmi-művészeti utalásokkal színesített libanoni körutazás. Igényes kötet 8 színes oldallal.
Deák Hedvig: Collection of Situations. Szituációs gyűjtemény angol nyelvvizsgára készülőknek alapfoktól felsőfokig (A1-C2). Ad Librum Kiadó, 2021.
Szituációs gyűjtemény angol nyelvvizsgára készülőknek alapfoktól felsőfokig (A1–C2)
Lengyel Gábor: Csile, a Bérc tündére, avagy a Gyermekvasút meséi. Könyv Guru, 2021.
Csile, a budai hegyek tündére képzeletbeli utazásra hív két kislányt, hogy bejárják a budai Gyermekvasút állomásait. A Hűvösvölgyből a Széchenyi-hegy felé haladva játékosan ismerkedhetünk meg az egyes állomásokhoz, helyszínekhez kötődő mondákkal, megtörtént és képzelet szülte történetekkel.
Mester Györgyi: Zizi naplója III. Sizzie's diary III. Ad Librum Kiadó, 2021.
Az ifjúsági könyvsorozat 3. részében a szókincsgyűjtő angol kislány, Zizi alias Sizzy, már felnőtt nő, sőt, kismama. Bár egyre kevesebb az ideje, a naplóírást nem hagyta abba...
Gráf László: Tudomány, kaland, Amerika. Egy biokémikus útkeresése II. A következő tíz év. Személyes Történelem, 2020.
A szerző Kaland és tudomány című kötetének folytatása, amely a tudós életútjának következő tíz évét dolgozza fel az olvasók számára már jól ismert, egyedi stílusban.
Balázs Dezső: Halló! Itt Péter! Péter beszél! Egy budapesti zsidó család története az 1944-es esztendőben. Személyes Történelem, 2020.
Az apának döntenie kell, feltegye-e a sárga csillagot, keresse-e reménytelenül elveszettnek látszó fiát, vagy a családja többi tagját védje. Egy 1946-os visszaemlékezés (nem fikció) újrakiadása.

KÖNYVKERESŐ

 

A fenti 36 könyv a legfrissebb megjelenésünk. A további több száz kiadványunkat a Keresőben böngészheti.

KÖNYVKERESŐ

 


© 2008-2021 Ad Librum Kft.