Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Expert Books, Személyes Történelem, Storming Brain, Könyv Guru

Ez az Ad Librum Kiadó, Személyes Történelem Kiadó, Expert Books Kiadó, Storming Brain Kiadó és a Könyv Guru által kiadott könyvek katalógusa. Az Ad Librum Kft. kiadói 2008 óta összesen 580 könyvet adtak ki 437 szerzőtől.

KÖNYVKERESŐ

Legújabb megjelenések

Dudás Viktória: K-psycho. Könyv Guru, 2020.
Lizt, a sikeres elmeorvost, egy különleges eset visszaszólítja szülőhazájába, Dél-Koreába. A feladata, hogy próbálja megfejteni egy veszélyes bűnöző, Taehyung elméjének működését.
Versényi Anna: Karcolások. A pszichológus segítő könyve a vagdosásról, szülőknek. Ad Librum Kiadó, 2020.
Sok szülő hallott már a vagdosásról, amikor a kamaszok sérüléseket ejtenek magukon. Az iskolapszichológus szerző olvasmányos történetei eme jelenség megértésében és kezelésében nyújtanak segítséget.
Rutkai András: A péceli oroszlán és más családi történetek. Könyv Guru, 2020.
"Szüleim különböző színházakban játszottak, és próbálták feldolgozni azt a traumát is, hogy (öcsém szerint) Kádár János ellopott tőlünk egy japán filctollat."
Körmendy Lajos: A közösség nélküli ember. Ad Librum Kiadó, 2020.
Miért képesek egyes társadalmak gyors és tartós fejlődésre, és miért képtelenek erre mások? Miért tudta meghódítani a világot a Nyugat a 16–19. században, és miért veszíti el egyre gyorsuló ütemben a gazdasági és a kulturális dominanciáját? Miért és miként fáradt el mentálisan az európai civilizáció?
Gráf László: Kaland és tudomány. Személyes Történelem, 2020.
Gráf László Széchenyi-díjas biokémikus sok humorral fűszerezett visszaemlékezésében élete legboldogabb, legeredményesebb korszakát idézi fel, melyből a tudós mélyen emberi oldalát is megismerhetjük.
Kerékgyártó Dénes: Ebgondolat, avagy a boldogság záloga. Könyv Guru, 2020.
Bubi, a spániel egy sebészeti beavatkozásnak köszönhetően képessé válik az emberi gondolkodásra, ám kutya „énjét” sem veszíti el. Mivel nyugodt, békés életre vágyik egy szerető gazdi mellett, úgy dönt, nem hozza sem a sebész, sem a nagyvilág tudtára „ebfeletti” képességét.
Dr. Horváth Katalin: Sohasem késő! Életmód-változtatás a homeopátia segítségével. Könyv Guru, 2020.
Egy orvos 27 éves praxisának tapasztalatai és a klasszikus homeopátia módszerének segítségével fény derül arra, mit kell ma megtennünk ahhoz, hogy a holnap egészségesen, üdén és tettre készen köszöntsön ránk.
Mester Györgyi: Simogató állatmesék. Könyv Guru, 2020.
Kedves történeteket olyan állatokról, amelyeket jólesik megsimogatni.
Donna Bogitta: A rózsaszín negyven árnyalata. Királynői életek, elgurult koronák. Könyv Guru, 2020.
Napjainkban és régi, letűnt korokban sem volt egyszerű a női szerepek, élethivatás megélése. Anna, Júlia, Ibolya, Amália és Ágnes hiteles példái a rózsaszínű leányálmokon túl elvisznek a kijózanító fordulatokig is.
Pap Csaba: Nincs kecmec. Könyv Guru, 2019.
A budapesti fiatalság egyre zűrösebb úton-módon próbálja megtalálni a helyét a világban. Anita, Dani, Pépé és Szimat nyomozó izgalmas kalandjait pedig ráadásképpen még a természetfeletti erők is felülírják...
Almási Márta: Lila plüss, mélykék díszítéssel. Könyv Guru, 2019.
Vajon a szerelem tényleg éppen a beteljesedéssel, azaz a házassággal válik reménytelenné? Kimondva-kimondatlanul ez a kötet fő kérdésfelvetése, elbeszélője pedig – hogy élete vége felé megbocsáthasson önmagának – azt szeretné, ha a válasz igen lenne.
Julia Boyd: Szörnyeteg vagy példakép? Korabeli utazók a nácik Németországáról. Személyes Történelem, 2019.
A nácik felemelkedésének és uralmának rendkívüli összefoglalása, amely nagy munkával gyűjtött beszámolókra támaszkodva veti fel azt a – korabeli emberek számára egyáltalán nem egyértelmű – kérdést, hogy a harmadik birodalom berendezkedése vajon követendő- vagy éppen ellenkezőleg elrettentő példa-e.
Kovács György: A keresztény vallás megszületésének története. 2. kiadás. Ad Librum Kiadó, 2019.
Mi mikor történt a kereszténység hajnalán? Valóban igaz-e az, ami eddig általánosan elfogadott volt? A természettudományos szempontokat figyelembe véve mely események vezettek a keresztény vallás kialakulásához? A kötet nem kevesebbet ígér, mint kétezer éves rejtélyek régóta keresett megoldását.
Hannibál Nyúl Béla: Több mint tanú. Könyv Guru, 2019.
Ön látszólag egy könyvet tart a kezében, de valójában egy tükörbe tekint. Pelikán Józsefet, Bacsó Péter halhatatlan, ihlető tanúját látja lelki szemei előtt, de sorstársa, Tárkony József vízügyi inspektor történeteit olvashatja.
Örkényi Ádám: 2068 Éld az életem!. Könyv Guru, 2019.
2068, Budapest. Egy menő fiatal influenszer szemtanúja lesz, ahogy barátját, egy nemzetközi médiacég vezetőjét félholtra verik egy szórakozóhelyen. Alig egy napra rá valaki őt is megkéseli. A rendőrség egy fiatalembert gyanúsít, aki azonban megszökik az igazságszolgáltatás elől, hogy bizonyítsa saját igazát.
Bencsik Ferenc Pál: A menhelytől a katedráig. Személyes Történelem, 2019.
Egy sokszorosan nehezített életút szubjektív lenyomata. A fáradhatatlan, élete bukkanóiért egy percig sem a külső körülményeket okoló szerző sorsát nemcsak a történelem viharai tépázták, egyéni életpályája is a legnehezebbek közül való.
Sára Anna: Az emlékek kulcsa. Könyv Guru, 2019.
Kató, az egykori vöröskeresztes nővér, idős korában visszaemlékszik a huszadik század első felére, nővérei és a saját áldozatokkal, ápolással, kalandokkal, utazásokkal teli életére.
Felföldi Jenő: Visszatekintés szépkorúan. Személyes Történelem, 2019.
Felföldi Jenő szubjektív visszaemlékezése egy nagyrészt a 20. századra eső gazdag életút személyes hangvételű, egyedi stílusban papírra vetett bemutatása.
Dr. Bujáky Miklós: Egy állatorvos történetei – nem csak állatokról. Könyv Guru, 2019.
Csányi Vilmos: A doktor úr szerencsére nemcsak az orvosláshoz ért, remek tolla van, és egy-egy esetből érdekes, izgalmas történetek kerekedtek ki, melyeket minden állatszerető ember szívesen olvashat.
Garay Zsuzsanna: A csalárd cukorka, avagy bajok a Zengő Erdőben. Könyv Guru, 2019.
A Zengő Erdőbe furcsa szerzet érkezik, Zsákos Manó, aki feneketlennek tűnő zsákjából osztogatja cukorkáit. De jaj, az ízletes cukorkák nem hoznak mást az erdő lakóira, mint bajt, betegséget. Ki segíthet rajtuk? Természetesen nem más, mint a szépséges és jóságos Tündér.
Pfárer Elizabet: Szövetségben az Istennel. Könyv Guru, 2019.
Romantikus családregény egy Badacsony környéki jól menő borgazdaság tulajdonosairól.
Juhos Gábor: Clearview. Könyv Guru, 2019.
Thomas Noble, a bestseller író, élete fenekestül felfordul az élete, amikor egy baleset után egy olyan városban tér magához, amely nem szerepel egyetlen térképen sem, és látszólag semmilyen kapcsolatban nem áll a külvilággal.
T. H. Fabling: Visszavágó. Könyv Guru, 2019.
Az időutazást koordináló, a történelem folyásának sérthetetlenségére ügyelő szervezet ügynöke, Éva, épp egy konferenciára utazik, amikor megtudja, férjét egy küldetés során brutálisan meggyilkolták...
Knizner István: Így jártam Pakson. Személyes Történelem, 2019.
Az olvasmányos könyvben sztorik, párbeszédek, elbeszélések és gondolatok váltják egymást szapora ritmusban, mindezt egy munkás környezetből feltörekvő értelmiségi szemszögéből. A szerző a saját és a családja sorsán keresztül ad rálátást a közelmúltunkra.
Hodászi Lili: A Csillaghercegnő. Könyv Guru, 2019.
Kirah, hátrahagyva a Földet, felkerekedik a segítőivel, hogy kiszabadítsa a Zodiákusokat. Útja első állomása a Szűz, a Bak, a Nyilas és a Mérleg csillagkép. Minden egyes rablánc lehullása újabb és újabb kérdéseket vet fel a múltról. Nagyobb titkok vannak a háttérben, mint amikre most még válasz kapható. S a Csillagképek legnagyobb aggodalmára így is többre emlékszik, mint szabadna…
Bettina Benton: Bombay kontra Budapest. Könyv Guru, 2019.
Mi történik, ha két ember szerelemre lobban egymás iránt, ám egy földrész és két merőben eltérő társadalom és kultúra választja el őket egymástól? Budapest és Bombay kapocs vagy válóok lesz számukra? A döntés nem könnyű. Izgalmas, fordulatokban gazdag, ízig-vérig 21. századi történet.
Callen Indigo: Gyere velem!. Könyv Guru, 2019.
A könyv témája egy szóval kifejezve az elfogadás. Kati, a ötven év körüli női főhős álmodik. Álmodik más emberek életéről, utazásról és szerelemről, miközben beleszövi azok történetébe a saját vágyait. Azután fölébred, és elfogadja a valóságot. Bár a téma romantikus, a mélyebb gondolatoktól sem mentes. És nem is a szokásos happy enddel végződik.
Jenes Gyula: Pánik a Teidén és más történetek. Könyv Guru, 2019.
Az Angliában élő szerző remek ismerője az emberi érzések, reakciók világának és hallatlan finomsággal sejteti a bennünk esetenként dúló lelki viharok hullámait.
Quinn H. Lennox: Beronis. Megapoliszi álmok. Könyv Guru, 2019.
Egy nem mindennapi kalandsorozat kezdete az álmok, a fantázia és a valóság határain keresztül.
Tamas Garam: A Dallam. Könyv Guru, 2019.
Tizenhárom lány, egy őrült zseni és egy varázslatos dallam, amely leigázhat egy egész várost. Izgalmas thriller a 18. századi Berlinben.
Virginia Sol: A belső vad. Fogság. Könyv Guru, 2019.
Árvaság, adósság, kényszermunka, menekülés, küzdés, reménykedés. Izgalmas fantasy egy egészen különleges lány főszereplésével.
Foglár Gábor: Ítéletidő. Könyv Guru, 2019.
Losonc, 1918-1919. Sorsfordító nemzeti események. Két hivatalnok, akik féltik életüket, munkájukat, szeretteiket. Ellenállás vagy behódolás?
Julius Dreamer: Kamaszkorom legszebb emlékei. A bontakozó szexualitás évei. Könyv Guru, 2019.
Egy ifjú ember botladozó ismerkedése a szexualitással.
Mirejla Boglaar: Tollászkodás. Kis játék betűkkel. Könyv Guru, 2019.
Mint a scrabble-ben, úgy a kötetben is 7 a keretszám. 7 fejezet 7 lehetőségként akadt a játékra, bár a pályát könnyítendő 7-nél több betűből álltak össze a szavak, sokszor rímekben.
Kovács Gyula: A legbelsőbb fegyver. Könyv Guru, 2019.
A kisstílű bűnözőből lett iszlám terrorista a poklot is megjárja, hogy az embervadászat és a börtön tüzes légkörében megtisztuljon korábbi téveszméitől, és megtalálja saját útját.
Dr. Gergelyné Dr. Tóth Éva: SZASZ. Ewing-kór a young korban. Második kiadás. Ad Librum Kiadó, 2019.
Egy anya emlékei a 17 éves lánya - végül elvesztett - küzdelméről a szörnyű betegséggel szemben. Vujity Trvtko ajánlásával, keménytáblás.

KÖNYVKERESŐ

 

A fenti 36 könyv a legfrissebb megjelenésünk. A további több száz kiadványunkat a Keresőben böngészheti.

KÖNYVKERESŐ

 


© 2019 Ad Librum Kft.