Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Expert Books, Személyes Történelem, Storming Brain, Könyv Guru

Ez az Ad Librum Kiadó, Személyes Történelem Kiadó, Expert Books Kiadó, Storming Brain Kiadó és a Könyv Guru által kiadott könyvek katalógusa. Az Ad Librum Kft. kiadói 2008 óta összesen 635 könyvet adtak ki 481 szerzőtől.

KÖNYVKERESŐ

Ayn Rand: Az önzés erénye.
Ad Librum Kiadó, 2021.

Legújabb megjelenések

Eiger Levente János: A pásztor visszatért. Könyv Guru, 2021.
Eiger Levente költészetét a tiszta, őszinte szerelemmel, hittel, becsülettel, hazaszeretettel, sorssal és az elmúlással kapcsolatos gondolatok változatos lírai megjelenítése jellemzi. Ezt látjuk visszatükröződni a kötet szabadon áramló gondolatfolyamaiban.
Dr. Bujáky Miklós: Folytassa, Doki!. Könyv Guru, 2021.
Csányi Vilmos: "Folytassa, doktor, mert remek élményeket szerez írásaival az olvasóknak. Sok izgalmas, néha megható, de mindig elgondolkoztató történetet kapunk kutyákról, macskákról, kecskékről és legfőképpen emberekről."
Almási Márta: Préselt virágok. Könyv Guru, 2021.
Az ötvenes évek Magyarországán egy májusi vasárnap délután unokahúgával sétál a falu központjában a nagynéni, és mesél. Azokról, akikkel séta közben találkoznak, azokról, akiknek a háza előtt elhaladnak...
Borza V. Eszter: Camp-Feszt. A Camp-trilógia első része. Könyv Guru, 2021.
Alice ráveszi Sophie-t, hogy tartson vele egy nyári táborba, és ezzel kezdetét veszi életük egyik legfergetegesebb nyaralása. Hamarosan kiderül, hogy a Camp-Feszt inkább fesztivál, mint tábor...
Ayn Rand: Az önzés erénye. Ad Librum Kiadó, 2021.
Ayn Rand, a neves libertariánus regényíró és filozófus az önzés és altruizmus definíciói között tesz rendet ebben az esszékötetben. Következetes individualizmussal nevezi erkölcstelennek a jobb- és baloldali kollektivizmust, és veti el azokat a filozófiákat, amelyek az egyén önelnyomását hirdetik.
Cseh László: Eyonea krónikái. Könyv Guru, 2021.
A két kontinens, Eyonea és Zenföld lakói egy pusztító háborút követően már húsz éve békében élnek egymás mellett, amikor újra vészjósjó viharfelhők kezdenek gyülekezni felettük. Zenföld nagykirálya, Malyn sötét terveket forgat a fejében.
Tóth János Zoltán: Erre mit lépsz, Kishaver? Egy akvarista emlékére. Könyv Guru, 2021.
Humor, halak, akváriumok – és persze horgászat! Egy „bogaras vénemberről” szól ez a történet, aki rekordlistás halakat fog, akváriumokat készít, díszhalakat tenyészt.
Czine Vanessza: Bűnös vonzalom. Könyv Guru, 2021.
Egy női szívet jobb nem összetörni, mert az ilyen szívfájdalmat olyan bosszú követheti, amely elől nincs menekvés. Helene rábólint egy olyan szerződésre, amelybe a szerelem hajszolja bele, és csak később eszmél rá, hogy részben azért is tette, hogy revansot vegyen a férfin, aki megbántotta őt, mégis kimondhatatlanul vágyik rá.
Halusz Léna: Állatkommandó. Langaléta Lajos esete. Könyv Guru, 2021.
„Eltűnt, ellopták, elveszett! Riadóóó! Hol van az Állatkommandó?”
Csizmadia Ervin: A hiányzó másik fél. Politikai és kulturális elmélkedések. Ad Librum Kiadó, 2021.
Csizmadia Ervin új kötete 135 kisebb-nagyobb elmélkedést tartalmaz politikáról, történelemről, társadalomtudományról, irodalomról, zenéről, filmekről és – egyáltalán nem utolsósorban – mindennapi életünkről.
Teofilos Miklós: Háborúság és békesség. Három eljövendő beszélgetés. Könyv Guru, 2021.
Leendő hősünk, az ötvenes éveit immár magányosan taposó újságíró fejébe veszi, hogy három helyen beszélget az üdvtörténetről, és hírt hoz azoknak, akiket ez érdekel.
Kulcsár Dezső: Hová, hová, kis rókák?. Könyv Guru, 2021.
Csatlakozzunk képzeletben mesehőseinkhez, a három világjáró kis rókához, és éljük át velük együtt a csodás kalandjaikat!
Lily Defiant: Egan krónikák. Történet egy tündér tollából. Könyv Guru, 2021.
Két fiktív helyszín, egy szigetország és egy börtönkolónia adja a fiatal hercegnő, Cessilly Phelan rendkívül izgalmas történetének festői hátterét. Az Egan krónikák lapjain megelevenedő szövevényes kalandok főszereplői az embereken kívül kelta istenek, faunok és tündérek.
Sue Kis-Jókai Szakall: Persona non grata. Könyv Guru, 2021.
Sue Kis-Jókai Szakáll művében sajátosan ötvözi az önkifejezés művészi eszközeit. Három fő részből – Hajnali derengés, Ébredés, Fonáktündér – álló írása a James Joyce-i tudatáramlást, tudatfolyamot idézi, melyet saját illusztrációi tesznek teljessé.
Nagy Eszter: Naugye. Könyv Guru, 2021.
Egy negyvenes nő megpróbáltatásai, avagy a magyar Bridget Jones naplója. Nagy Eszternek a szerelem, család, munka témaköreit körüljáró, naplószerűen papírra vetett sorait sajátos stílus, szarkasztikus humor jellemzi.
Derenkó Dániel: Az ég leányai (Emma Delington sorozat 3.). Könyv Guru, 2021.
Újabb állomásához érkezik Emma utazása a szeretetteljes otthon megtalálásáért. Most Magyarországon egy rendház jelentheti neki azt, amit szülei halála óta keres. Még tizennyolc éves sincs, de kész apácává válni, hogy örökre itt maradhasson a kedves nővérek közt. Úgy érzi, küzdelmei a végéhez közelednek, és megpróbáltatásai azt szolgálták, hogy ráleljen erre a szent fényű otthonra.
dr. Pataki János István: A magyar bírósági végrehajtás rendszere. A bírósági végrehajtási eljárás rendszere, a végrehajtó szervezet, történeti előzmények, a szabályozás és a főbb problémák bemutatása, értékelése Magyarországon. Ad Librum Kiadó, 2021.
Pataki János István munkája bemutatja a bírósági végrehajtási eljárás magyarországi rendszerét, elemzi a történetét, és felvázolja a mai problémákat.
Pál Richárd: Sorsodmagaddal. Könyv Guru, 2021.
Egy nap váratlan vendég toppan be Greg autószerelő műhelyébe. Valóságos ámokfutás veszi kezdetét, miközben egyszerre üldözi a rendőrség és a maffia...
Bánszegi Katalin: Libanon. Látnivalók, történelem, kultúra. Ad Librum Kiadó, 2021.
Libanon olyan, mint egy élő múzeum. Ez a kötet személyes élményekkel és jó tanácsokkal tarkított szubjektív beszámoló napjaink Libanonjáról, látnivalóiról, lakóiról. Történelmi és bibliai ismeretekkel, regékkel és mesékkel, valamint irodalmi-művészeti utalásokkal színesített libanoni körutazás. Igényes kötet 8 színes oldallal.
Deák Hedvig: Collection of Situations. Szituációs gyűjtemény angol nyelvvizsgára készülőknek alapfoktól felsőfokig (A1-C2). Ad Librum Kiadó, 2021.
Szituációs gyűjtemény angol nyelvvizsgára készülőknek alapfoktól felsőfokig (A1–C2)
Lengyel Gábor: Csile, a Bérc tündére, avagy a Gyermekvasút meséi. Könyv Guru, 2021.
Csile, a budai hegyek tündére képzeletbeli utazásra hív két kislányt, hogy bejárják a budai Gyermekvasút állomásait. A Hűvösvölgyből a Széchenyi-hegy felé haladva játékosan ismerkedhetünk meg az egyes állomásokhoz, helyszínekhez kötődő mondákkal, megtörtént és képzelet szülte történetekkel.
Mester Györgyi: Zizi naplója III. Sizzie's diary III. Ad Librum Kiadó, 2021.
Az ifjúsági könyvsorozat 3. részében a szókincsgyűjtő angol kislány, Zizi alias Sizzy, már felnőtt nő, sőt, kismama. Bár egyre kevesebb az ideje, a naplóírást nem hagyta abba...
Gráf László: Tudomány, kaland, Amerika. Egy biokémikus útkeresése II. A következő tíz év. Személyes Történelem, 2020.
A szerző Kaland és tudomány című kötetének folytatása, amely a tudós életútjának következő tíz évét dolgozza fel az olvasók számára már jól ismert, egyedi stílusban.
Balázs Dezső: Halló! Itt Péter! Péter beszél! Egy budapesti zsidó család története az 1944-es esztendőben. Személyes Történelem, 2020.
Az apának döntenie kell, feltegye-e a sárga csillagot, keresse-e reménytelenül elveszettnek látszó fiát, vagy a családja többi tagját védje. Egy 1946-os visszaemlékezés (nem fikció) újrakiadása.
Péntek Kamilla: A gázlámpa. Könyv Guru, 2020.
Lux expellit tenebras – a fény elűzi a sötétséget. Ezzel a felirattal szögelnek ki kiáltványt a főtér hirdetőtáblájára Smallhallban, az unalmasnak tűnő angol kisvárosban egy 19. századi borongós napon. Ezzel rendkívüli események egész sora veszi kezdetét...
Kádár László: Használt nők. Könyv Guru, 2020.
A webkamerás szexipar legmélyebb bugyraiba enged bepillantást annak a fiatal férfinak a története, aki egy egzisztenciális zuhanás után belecsöppen egy olyan zárt közegbe, amelyben felnőtt tartalmú online médiatartalmakat készítenek dömpingben.
Glied Viktor: Az európai migráció két arca. Ad Librum Kiadó, 2020.
Európa legfontosabb 21. századi dilemmáiról szól a könyv, mint a kontinensen élők identitásának kérdésköre, a migráció megítélése, a bevándorlókkal való együttélés új alapokra fektetése, a multikulturalizmus ideológiájának válsága, a terrorizmus és biztonság vagy az európai lakosság fogyásának, elöregedésének ügye.
Barna Zsolt: Az első negyvenkilenc. Szerelmes szösszenetek. Könyv Guru, 2020.
Negyvenkilenc életév tapasztalata, megélése sűrűsödnek össze negyvenkilenc szerelmes versben. A változatos terjedelmű lírai alkotások önállóan is megállják a helyüket, de vannak köztük olyanok is, amelyek kronológiában, történetükben is kapcsolódnak egymáshoz.
T. H. Fabling: Lidérc üli pénzét. Könyv Guru, 2020.
A dúsgazdag bankárt milliós sikkasztással vádolják. Mielőtt tisztázhatná magát, az ügyre egy pisztoly lövedéke tesz pontot. Illetve vesszőt – úgy tűnik, az erőszakos halál ragályos.
Steve Boateng: Pálmabor és kukacok I. Egy orvos útja Ghánától Somogyig. Személyes Történelem, 2020.
Hogyan jut el Ghána egy kis falujából Magyarországra egy szerény körülmények közé született, tehetséges afrikai fiatal, és hogyan válik orvossá?
Rajczi Regő: Félhomályos karcolatok. Könyv Guru, 2020.
Hogyan élik meg korunk fiataljai a társadalmi elidegenedést, a közösségi média által okozott magányt? Veszélyeztetheti-e ez a romantikus szerelmet? A Félhomályos karcolatok verseit olvasva közelebb jutunk a 21. századi fiatalok lelkivilágának megértéséhez.
Szabó Maák Sándor: Egy élet ajándékba. Hamvas ifjúság. Könyv Guru, 2020.
Filmszerű képek, játékos humor, varázslatos hangulatok jellemzik Szabó Maák Sándor életigenlő történetét, melyben a mindennapi élet ártatlan, derűs örömei elevenednek meg.
Pichler Anita: Svábok. Honnan indultunk?. Könyv Guru, 2020.
Ki ne gondolkodott volna még el azon, vajon kik voltak az ősei, miért épp ott éltek, ahol, és hogy a kalandos, titokzatos múlt mennyire határozza meg az utódok életét? A Svábok történetét, mely a második sváb betelepítés idején játszódik és Lotaringia szomszédságából indul, egy ilyen időutazás ihlette.
Köszörűs Anita: Mese, mese, meskete... Ad Librum Kiadó, 2020.
Ismert mesék alternatívan, avagy mekkora disznó volt a három kismalac.
Bencsik Ferenc Pál: Az élet második fele. Könyv Guru, 2020.
Egy fordulatokban gazdag életút sajátos, egyedi stílusban papírra vetett tapasztalatai. A témák a szocializmus idejére jellemző lakhatási megoldások taglalásától a modern kor legújabb vívmányaiig terjednek.
Janurik Tamás: Az etruszk nyelv. Európa elveszett kincse. Ad Librum Kiadó, 2020.
Az etruszk szövegemlékek túlnyomó része rövid sírfelirat: ez olyan lehetetlen kutatási helyzetet teremt, mintha valaki egy nyelv egészét egy kisváros temetőjének sírfelirataiból próbálná rekonstruálni.

KÖNYVKERESŐ

 

A fenti 36 könyv a legfrissebb megjelenésünk. A további több száz kiadványunkat a Keresőben böngészheti.

KÖNYVKERESŐ

 


© 2008-2021 Ad Librum Kft.