Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Expert Books, Személyes Történelem, Storming Brain, Könyv Guru

Ez az Ad Librum Kiadó, Személyes Történelem Kiadó, Expert Books Kiadó, Storming Brain Kiadó és a Könyv Guru által kiadott könyvek katalógusa. Az Ad Librum Kft. kiadói 2008 óta összesen 596 könyvet adtak ki 452 szerzőtől.

KÖNYVKERESŐ

Legújabb megjelenések

Kórász Krisztián: Kasmírsál. Könyv Guru, 2020.
Egy identitását kereső, magát gyakran értéktelennek tartó, érzelmi szélsőségességre és önsértésre is hajlamos, kicsapongó életet élő fiatal férfi lelki vívódásai.
Kaiser Balázs: A jövő reménységei. Könyv Guru, 2020.
A jövő reménységei elsősorban könnyed szórakozást ígér olvasóinak. A történet epicentrumaként működő kocsma váratlan kalandba keveredő szorgalmas látogatóinak történetét nyomon követve azonban szinte észrevétlenül egy keserédes korrajz is kirajzolódik a szemünk előtt. Az a rögvalóság pedig, amellyel szembesülünk általa, kijózanítóan hat ránk és egy földrengés erejével ráz fel bennünket.
Bobál Róbertné: Suliba induló. Tájékozódás a mennyiségek, terek és formák világában. Könyv Guru, 2020.
Bobál Róbertné Suliba induló című iskola-előkészítő munkafüzete elsősorban nagycsoportos óvodás gyermekeknek szól. A feladatgyűjtemény célja, hogy bővítse a gyermekek ismereteit, fejlessze megfigyelőképességüket, elősegítse a lényeges tulajdonságok kiemelését, azok megfogalmazását, segítse az összefüggések felismerését, irányok tudatosítását, a téri tájékozódást, fejlessze gondolkodási műveleteiket...
Fülöp Hollósi Erika: Egy sárvári lány Bécsből. Személyes Történelem, 2020.
Fülöp Hollósi Erika nagymamája hetvenhét évesen, gyönyörű betűkkel vetette papírra rendkívül színes, örömökben és bánatban egyaránt bővelkedő élettörténetét. Ezen a naplón alapszik az Egy sárvári lány Bécsből című könyv, amelynek segítségével időutazást tehetünk egy rég letűnt korba. Megismerhetjük belőle többek között a 19. század végi és a 20. század eleji bécsi és budapesti polgári életet.
Luky János: Hucul hátán. Barsendrédi gondolatok. Könyv Guru, 2020.
Luky János költészete hozzánk és rólunk szól. Ismeretlenül is ismerős családi viszonyok, életképek jelennek meg a szerző első kötetében a gyász, a szerelem, a gyermekek iránti elkötelezettség és szeretet témáit feldolgozva.
Csap János: Egyszer különbet álmodtunk. A szabadságharcos életútja. Személyes Történelem, 2020.
Csap János könyvét forgatva történelemkönyvekből ismert 56-osok válnak emberközelivé, az illusztrációul szolgáló, korábban még sehol sem publikált képanyag pedig egyedülállóan értékessé teszi a magyarságára élete végéig büszke, ízig-vérig demokrata szerző memoárját.
Garai K. Mónika: A lehetetlen lehetséges. Könyv Guru, 2020.
E könyv fejezetei olyan gyógyíthatatlan betegségekből, végstádiumú daganatos megbetegedésből, depresszióból való kigyógyulások történeteit mesélik el, amelyek a szerző hite szerint Isten csodás beavatkozásáról, mindenhatóságáról tanúskodnak. A közvetlen hangvételű elbeszéléseket a közeli hozzátartozók és ismerősök életeseményeinek ismertetése, a személyes megtapasztalás teszi igazán hitelessé.
Mester Györgyi: Zizi naplója II. Sizzie's diary II. Ad Librum Kiadó, 2020.
A Zizi naplója könyvecske 2. részében – Zizi naplója – tizenkét évvel később címen – a már felnőtt, fiatal nő osztja meg élete eseményeit, kalandos mindennapjai történéseit az olvasóval, naplóbejegyzések formájában. A 24 éves Zizi első munkahelyén dolgozik, udvarlója van, akivel házasságot tervez, közben pedig a családjával is tartja a kapcsolatot, sorsa szorosan egybefonódik hozzátartozói életével. A sztori – ismerve Zizi stílusát –, változatlanul érdekes, humorral átszőtt, szórakoztató olvasmány a középiskolás korú generációnak és a fiatal felnőtteknek egyaránt. Kifejezetten ajánlott azoknak, akik idegen nyelvként az angolt választották, mivel a kötetben szereplő szöveg magyar–angol nyelven „tükörfordításban” található. Tedd próbára a tudásod angol nyelven, de ha még korai a számonkérés, élvezd magyarul a Zizi naplója folytatásának olvasását.
Vadas Nimród: A Mihaszna (és más történetek). Könyv Guru, 2020.
A Mihaszna egy humorral, de kíméletlenül őszintén megírt egyedi, mégis univerzális életutat tár az olvasói elé, mely a létezés minden szintjét áthatja. Erőt hordoz, tudást, tapasztalatot az író összes sérülésének nyomával. Témái a párkapcsolat, a család, a szerelem és az abúzus. Könnyed, olvasmányos, mégis drámaian mély és elgondolkodtató, önfeltárásra inspiráló. Főként azoknak szól, akiket már megtépázott az élet, tehát leginkább a negyvenes-ötvenes éveikben járóknak.
Sebők Erika: Egy nővér mindennapjai. Könyv Guru, 2020.
Sebők Erika ápolónő könyvét olvasva emberközeli, igaz történeteken keresztül nyerünk bepillantást a nővéri hivatás olykor felemelő, máskor rendkívül nehéz mozzanataiba. Ha orvosként, ápolóként, ápolótanulóként vagy akár páciensként, érdeklődőként szeretnénk megismerkedni az ápolók munkájának kulisszatitkaival, a sztereotípiákon túlmutató valósággal, ennél a könyvnél hitelesebb forrást nem is találhatnánk ehhez.
Morvay Frigyes: Sok-sok kérdés – Sok-sok válasz. Könyv Guru, 2020.
Dr. Morvay Frigyes a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát 1960-ban. Pályája során huszonkét szakmai közleményt írt, előadásokat tartott bel- és külföldi kongresszusokon, valamint számtalan ismeretterjesztő előadást tartott a TIT felkérésére. A szerző érdeklődése azonban túlmutat a szigorúan a szakmáját érintő kérdéseken. Jelen esszékötetében olyan természetfilozófiai, általános, filozofikus kérdéseket boncolgat, mint például hogy megmenthető-e az emberiség, miben áll a posztmodern, az erkölcs, az emberölés, a háború, a boldogság, avagy az orvosi viktimológia lényege.
Dudás Viktória: K-psycho. Könyv Guru, 2020.
Lizt, a sikeres elmeorvost, egy különleges eset visszaszólítja szülőhazájába, Dél-Koreába. A feladata, hogy próbálja megfejteni egy veszélyes bűnöző, Taehyung elméjének működését.
Versényi Anna: Karcolások. A pszichológus segítő könyve a vagdosásról, szülőknek. Ad Librum Kiadó, 2020.
Sok szülő hallott már a vagdosásról, amikor a kamaszok sérüléseket ejtenek magukon. Az iskolapszichológus szerző olvasmányos történetei eme jelenség megértésében és kezelésében nyújtanak segítséget.
Rutkai András: A péceli oroszlán és más családi történetek. Könyv Guru, 2020.
"Szüleim különböző színházakban játszottak, és próbálták feldolgozni azt a traumát is, hogy (öcsém szerint) Kádár János ellopott tőlünk egy japán filctollat."
Körmendy Lajos: A közösség nélküli ember. Ad Librum Kiadó, 2020.
Miért képesek egyes társadalmak gyors és tartós fejlődésre, és miért képtelenek erre mások? Miért tudta meghódítani a világot a Nyugat a 16–19. században, és miért veszíti el egyre gyorsuló ütemben a gazdasági és a kulturális dominanciáját? Miért és miként fáradt el mentálisan az európai civilizáció?
Gráf László: Kaland és tudomány. Személyes Történelem, 2020.
Gráf László Széchenyi-díjas biokémikus sok humorral fűszerezett visszaemlékezésében élete legboldogabb, legeredményesebb korszakát idézi fel, melyből a tudós mélyen emberi oldalát is megismerhetjük.
Kerékgyártó Dénes: Ebgondolat, avagy a boldogság záloga. Könyv Guru, 2020.
Bubi, a spániel egy sebészeti beavatkozásnak köszönhetően képessé válik az emberi gondolkodásra, ám kutya „énjét” sem veszíti el. Mivel nyugodt, békés életre vágyik egy szerető gazdi mellett, úgy dönt, nem hozza sem a sebész, sem a nagyvilág tudtára „ebfeletti” képességét.
Dr. Horváth Katalin: Sohasem késő! Életmód-változtatás a homeopátia segítségével. Könyv Guru, 2020.
Egy orvos 27 éves praxisának tapasztalatai és a klasszikus homeopátia módszerének segítségével fény derül arra, mit kell ma megtennünk ahhoz, hogy a holnap egészségesen, üdén és tettre készen köszöntsön ránk.
Mester Györgyi: Simogató állatmesék. Könyv Guru, 2020.
Kedves történeteket olyan állatokról, amelyeket jólesik megsimogatni.
Donna Bogitta: A rózsaszín negyven árnyalata. Királynői életek, elgurult koronák. Könyv Guru, 2020.
Napjainkban és régi, letűnt korokban sem volt egyszerű a női szerepek, élethivatás megélése. Anna, Júlia, Ibolya, Amália és Ágnes hiteles példái a rózsaszínű leányálmokon túl elvisznek a kijózanító fordulatokig is.
Pap Csaba: Nincs kecmec. Könyv Guru, 2019.
A budapesti fiatalság egyre zűrösebb úton-módon próbálja megtalálni a helyét a világban. Anita, Dani, Pépé és Szimat nyomozó izgalmas kalandjait pedig ráadásképpen még a természetfeletti erők is felülírják...
Almási Márta: Lila plüss, mélykék díszítéssel. Könyv Guru, 2019.
Vajon a szerelem tényleg éppen a beteljesedéssel, azaz a házassággal válik reménytelenné? Kimondva-kimondatlanul ez a kötet fő kérdésfelvetése, elbeszélője pedig – hogy élete vége felé megbocsáthasson önmagának – azt szeretné, ha a válasz igen lenne.
Julia Boyd: Szörnyeteg vagy példakép? Korabeli utazók a nácik Németországáról. Személyes Történelem, 2019.
A nácik felemelkedésének és uralmának rendkívüli összefoglalása, amely nagy munkával gyűjtött beszámolókra támaszkodva veti fel azt a – korabeli emberek számára egyáltalán nem egyértelmű – kérdést, hogy a harmadik birodalom berendezkedése vajon követendő- vagy éppen ellenkezőleg elrettentő példa-e.
Kovács György: A keresztény vallás megszületésének története. 2. kiadás. Ad Librum Kiadó, 2019.
Mi mikor történt a kereszténység hajnalán? Valóban igaz-e az, ami eddig általánosan elfogadott volt? A természettudományos szempontokat figyelembe véve mely események vezettek a keresztény vallás kialakulásához? A kötet nem kevesebbet ígér, mint kétezer éves rejtélyek régóta keresett megoldását.
Hannibál Nyúl Béla: Több mint tanú. Könyv Guru, 2019.
Ön látszólag egy könyvet tart a kezében, de valójában egy tükörbe tekint. Pelikán Józsefet, Bacsó Péter halhatatlan, ihlető tanúját látja lelki szemei előtt, de sorstársa, Tárkony József vízügyi inspektor történeteit olvashatja.
Örkényi Ádám: 2068 Éld az életem!. Könyv Guru, 2019.
2068, Budapest. Egy menő fiatal influenszer szemtanúja lesz, ahogy barátját, egy nemzetközi médiacég vezetőjét félholtra verik egy szórakozóhelyen. Alig egy napra rá valaki őt is megkéseli. A rendőrség egy fiatalembert gyanúsít, aki azonban megszökik az igazságszolgáltatás elől, hogy bizonyítsa saját igazát.
Bencsik Ferenc Pál: A menhelytől a katedráig. Személyes Történelem, 2019.
Egy sokszorosan nehezített életút szubjektív lenyomata. A fáradhatatlan, élete bukkanóiért egy percig sem a külső körülményeket okoló szerző sorsát nemcsak a történelem viharai tépázták, egyéni életpályája is a legnehezebbek közül való.
Sára Anna: Az emlékek kulcsa. Könyv Guru, 2019.
Kató, az egykori vöröskeresztes nővér, idős korában visszaemlékszik a huszadik század első felére, nővérei és a saját áldozatokkal, ápolással, kalandokkal, utazásokkal teli életére.
Felföldi Jenő: Visszatekintés szépkorúan. Személyes Történelem, 2019.
Felföldi Jenő szubjektív visszaemlékezése egy nagyrészt a 20. századra eső gazdag életút személyes hangvételű, egyedi stílusban papírra vetett bemutatása.
Dr. Bujáky Miklós: Egy állatorvos történetei – nem csak állatokról. Könyv Guru, 2019.
Csányi Vilmos: A doktor úr szerencsére nemcsak az orvosláshoz ért, remek tolla van, és egy-egy esetből érdekes, izgalmas történetek kerekedtek ki, melyeket minden állatszerető ember szívesen olvashat.
Garay Zsuzsanna: A csalárd cukorka, avagy bajok a Zengő Erdőben. Könyv Guru, 2019.
A Zengő Erdőbe furcsa szerzet érkezik, Zsákos Manó, aki feneketlennek tűnő zsákjából osztogatja cukorkáit. De jaj, az ízletes cukorkák nem hoznak mást az erdő lakóira, mint bajt, betegséget. Ki segíthet rajtuk? Természetesen nem más, mint a szépséges és jóságos Tündér.
Pfárer Elizabet: Szövetségben az Istennel. Könyv Guru, 2019.
Romantikus családregény egy Badacsony környéki jól menő borgazdaság tulajdonosairól.
Juhos Gábor: Clearview. Könyv Guru, 2019.
Thomas Noble, a bestseller író, élete fenekestül felfordul az élete, amikor egy baleset után egy olyan városban tér magához, amely nem szerepel egyetlen térképen sem, és látszólag semmilyen kapcsolatban nem áll a külvilággal.
T. H. Fabling: Visszavágó. Könyv Guru, 2019.
Az időutazást koordináló, a történelem folyásának sérthetetlenségére ügyelő szervezet ügynöke, Éva, épp egy konferenciára utazik, amikor megtudja, férjét egy küldetés során brutálisan meggyilkolták...
Knizner István: Így jártam Pakson. Személyes Történelem, 2019.
Az olvasmányos könyvben sztorik, párbeszédek, elbeszélések és gondolatok váltják egymást szapora ritmusban, mindezt egy munkás környezetből feltörekvő értelmiségi szemszögéből. A szerző a saját és a családja sorsán keresztül ad rálátást a közelmúltunkra.
Hodászi Lili: A Csillaghercegnő. Könyv Guru, 2019.
Kirah, hátrahagyva a Földet, felkerekedik a segítőivel, hogy kiszabadítsa a Zodiákusokat. Útja első állomása a Szűz, a Bak, a Nyilas és a Mérleg csillagkép. Minden egyes rablánc lehullása újabb és újabb kérdéseket vet fel a múltról. Nagyobb titkok vannak a háttérben, mint amikre most még válasz kapható. S a Csillagképek legnagyobb aggodalmára így is többre emlékszik, mint szabadna…

KÖNYVKERESŐ

 

A fenti 36 könyv a legfrissebb megjelenésünk. A további több száz kiadványunkat a Keresőben böngészheti.

KÖNYVKERESŐ

 


© 2019 Ad Librum Kft.